En retroblogg som blev något mer

 
När jag skapade min lilla retroblogg för snart två år sedan så hade jag två tankar. Dels att hitta en plattform där jag fick uttrycka mitt intresse för retro, rockabilly och vintage. Och dels att utveckla mina kunskaper inom digital marknadsföring. 
 
Bloggen har gått från att vara renodlad shopping till att bli en avspegling av mig själv. Jag har bloggat om allt från ätstörningar till hur man fixar rockabillystilen till retroporslin till förlossning till vintageklänningar till feminism till loppisfynd till mobbing. Allt, från yta till insida, har fått sin plats på bloggen. Här finns det jag tycker mest om, mina innersta drömmar och allra djupaste värderingar. 
 
Nyligen så insåg jag att min ”lilla retroblogg” inte är så liten längre. Den är Sveriges största rockabillyblogg och växer hela tiden, och jag med den. Jag har också insett att det inte bara är rockabilly-, retro- och vintagefantaster som läser. Det är skolkompisar från högstadiet, släktingar och tidigare arbetskollegor. Det är folk som hejjar på stan, som klipper sig hos min frisör och som mejlar vackra rader. Och ni är många. Tillsammans kan vi fylla flera biosalonger. 
 
Ibland tänker jag på det, hur glad jag är för att ni finns. Och hur märkligt det känns att ni vet så mycket om mig, medan jag vet ganska lite om er. Därför vore det himlans fint om ni ville skriva en rad om er själva! Länka till er blogg om ni har någon, eller berätta bara kort om er själva och hur ni hittade hit. Så får jag ett ansikte på er och så får ni en ännu större plats i mitt hjärta. 
 
Puss! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

44 reaktion på “En retroblogg som blev något mer

 1. emelina

  Jag är glad att jag hittade din blogg. :) Har följt med dig i snart ett år, tror jag, och jag blir alltid glad när du uppdaterar.

  Själv har jag två bloggar – en på engelska och en på svenska. Den svenska är personlig: http://judymyfriend.blogspot.com och är en relik som jag startade för fem år sedan(!).
  Den engelska är min nyfödda, min mer ytliga blogg: http://catpuzzles.blogspot.com

  Själv är jag en gedigen korsordsnörd med en förkärlek för höst, kaffe och klänningar. Och skor. Jag har alldeles för många skor.

  Svara
  1. Retrolover

   Hehe låter lite som mig! Har också alldeles för många skor. Kikade in på din engelska blogg och måste säga grattis igen till att hitta så pass billiga Jumperfabriken-klänningar. Fy fasen vad fina! Har själv för många skor (häromdagen sa K att ”måste du ha sex par skor framme i hallen” och jag svarade ungefär ”va, är det bara sex par?!”. Hehe. Tack för att du följer min blogg och för att du kommenterade! Ett helt år är också rätt imponerande, hoppas du fortsätter följa med i framtiden :)

   Svara
 2. Elin

  Hej johanna! Jag tycker det är helt underbart att se den du har blivit.. För när vi träffades för många år sedan upplevdes du som lite osäker och vilsen.. (var vi inte alla det då!?) iallafall ville jag bara säga att jag tycker du är grym! .. Läser inte din blogg regelbundet, men kikar in här lite nu och då.. Med vänlig hälsning, elin (grimslövs folkhögskola)

  Svara
  1. Retrolover

   Hej! Nämen oj vad kul att du läser!!! Fast nu måste jag erkänna att jag blev lite osäker på vilken Elin det är eftersom vi hade två, men jag gissar att det är L Word-Elin! ;) Hehe ja på den tiden var jag ganska osäker och vilsen, och även flera år efter det. Är himla glad att jag inte är det längre och hoppas och tror att du också blivit mer säker på vem du är! Massa kramar och kärlek till dig Elin, hoppas du fortsätter kika in då och då.

   Svara
  1. Retrolover

   Tack för att du skriver kommentarer :) Blir jämt så himla glad när du gör det. Var inne och lämnade ett litet avtryck på din fina blogg nu, hoppas det gick igenom (?) fick aldrig någon ”din kommentar är godkänd”-notis. Hur som helst så är det alltid kul att höra att någon delar mitt intresse för rockabilly! Och också att du gillar när jag delar det lite tyngre också. Det är så jag vill ha det, högt och lågt! Med massor av skratt och inspiration förstås :)

   Svara
 3. Elina

  Jag är en av de där som inte är rockabilly eller något sådant, men du är så inspirerande som person och du visar ju upp så mycket fint. och färg! färg, färg färg, så fint!
  Hehhe jag tänkte på hur dyrt det skulle bli för dig (ja, för dig) om du bjöd alla dina läsare på ett biobesök. Hur mycket blir det per sal liksom? :) Jag paxar att vi ska se Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann! Visst, den är svensk och så, men jag tror att den ger oss alla rätt stämning. Om jag inte minns fel så har den premiär på juldagen. Så det blir dyrt för dig (fortfarande du som betalar) och vi ser troligen hundraåringen. Okej?
  Tack för en mysig blogg med lika mysig personlighet :)

  Svara
  1. Retrolover

   Men åh jag älskar ju den boken! Såklart jag skulle vilja bjuda alla er läsare på bio. Bästa tipset! :) Tack själv för att du läser, extra kul att få veta att du läser trots att du inte gillar retro/rockabilly. Färg är ju bäst!

   Svara
 4. Carolin

  Jag kan faktiskt inte ens komma ihåg hur jag hittade din blogg, utan jag halkade in av en slump. Jag läste hela bloggen från början till slut.

  Jag har själv en stor passion för 50-talsklänningar som började med att jag för flera år sen hittade min mormors gamla klänning längst in i en garderob hemma hos min mamma. Jag älskar kitsch och inredning och tränar ofta på mina victory rolls. Jag har precis börjat blogga, så du får gärna kika in om du vill se lite mer vem jag är.

  Svara
  1. Retrolover

   Nämen vad kul! Har du verkligen läst hela bloggen?! Blir helt häpen! Känner igen det där, det var nog min mormors klänningar som påverkade mig också. Har ett par stycken i garderoben. Ska absolut kika in på din blogg omedelbums! Kram och tack för att du läser.

   Svara
 5. Johanna

  Minns inte hur jag hittade till din blogg, men har läst den i snart 1,5 år tror jag.
  Själv bor jag i södra Dalarna, gillar jänkare från 60-talet, rockabilly, vintageinspirerade kläder, skor och handväskor.
  Finns 2 saker som är ett måste varje år Power Big Meet i Västerås & CCW o Rättvik, då är det semester på hög nivå.

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad kul att du säger Power Big Meet, min kompis Malin (hon med tre bilar) försökte få med mig i år, men då blev det inte av. Det får bli nästa år istället, och då hoppas jag såklart att vi ses där! Oj vad kul att du har läst så länge, hoppas du fortsätter läsa och tack för att du gör det och kommenterar så flitigt! Massa kramar

   Svara
 6. Cinna

  Hej sötnos! Jag läser ju också såklart, du är en grym bloggerska min vän! Vi bokar in en ny playdate när du kommer hem från staterna tycker jag! Pusspuss/Cinna

  Svara
 7. Caroline

  Jag bara älskar din blogg! Den är fortfarande ganska ny för mig så har inte hunnit läsa alla dina inlägg. Vet inte hur jag hamnade här men jag är glad att jag gjorde det! Man blir liksom varm i hjärtat av din blogg! Den känns ärlig och hjärtlig och jag bara älskar din blandning av ämnen!

  Svara
  1. Retrolover

   Oj vilka fina ord Caroline, tack! Jag var inne på din blogg och kommenterade, så himla glad att du hittat hit och hoppas du vill stanna. Jag försöker alltid att vara ärlig och öppen med det mesta, men samtidigt bjuda på massor av inspiration och pepp. Kul att höra att du tycker att jag lyckats :) Kram på dig fina du!

   Svara
 8. Emely Tuväng Korabik

  Jag kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, men det var när du var gravid. Jag var också gravid då och då blir det automatiskt att man gillar att följa andra som är gravida tror jag. Under tiden märkte jag att du tar fina foton, handlar på loppis som jag och är så vacker att titta på, så det blev att man fastnade! :) Jag själv skriver om allt och ingenting och har liksom ingen inriktning på min blogg men det är skönt att ha någonstans att vända sig när man behöver råd, tips eller hjälp för ens läsare finns alltid där för att ge det! :)

  Svara
  1. Retrolover

   Åh Emely jag är så himla glad att du har stannat kvar även efter vi blev mammor :) Så kul att våra bebisar är nästan jämngamla, så man får se lite hur det går för oss och så vidare. Hehe tack för komplimangen och kan bara säga detsamma! Massa kärlek till dig och hoppas allt löser sig med Viktor <3

   Svara
 9. Rhonda

  Jag har inte följt din blogg i mer än ett par månader, och anledningen till att jag började var ett inlägg om smink som jag gillade lite extra. Mitt intresse för retro/vintage innan dess var nog ganska svalt, men numera tittar jag på vintageklänningar var och varannan dag. Tack för en mycket inspirerande blogg!

  Svara
  1. Retrolover

   Oj vad kul att du börjat gilla vintage och att du gillar min blogg! Hoppas alltid kunna inspirera någon där ute och därför blir jag extra glad för din kommentar. Kram!

   Svara
 10. Sara

  Jag kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, men efter jag läst dina rockabillyklädtips gick jag till HM dagen efter. Är inte så rockabilly i klädstilen alls, men man blir bra inspirerad av dina bilder.

  Jag är 20 år, bor i Uppsala tillsammans med en björnis. Älskar böcker och litteratur, vänner och vinboxar. Jag jobbar på dagis och i en bokhandel och drömmer om att bli författare. Har alldeles för mycket smink och kläder, försöker shoppa second hand men lyckas sällan. Istället blir det Monki ;)

  Ha det bra och tack för en bra blogg!

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad kul att höra! Själv drömmer jag också (innerst inne) om att bli författare och älskar litteratur. Fast sedan jag fick barn har jag läst typ en enda bok…men det kommer nog tillbaka nån dag! Jättekul att läsa mer om dig och tack för att du läser min blogg! Kram

   Svara
 11. Jossan

  Halloj!
  Jag är en tjej på femton år, gillar bland annat gamla vintage klänningar, skor och smycken. Det årtal som inspirerar mig mest är
  50 talet. Hur jag hittade din blogg vet jag inte riktigt, antagligen sökte jag på rockabilly..

  Tack för dina fina/intressanta & inspirerande inlägg du har, har en favorit punkt på kvällen – då jag kollar in din blogg:)

  Ha en fortsatt bra kväll!
  Kram Jossan

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad gulligt skrivet! Hoppas jag får fortsätta vara din favoritpunkt på kvällen. Kikade in på din kreativa blogg och lämnade en liten kommentar. Är jätteglad att du läser fina Jossan och hoppas jag får fortsätta inspirera dig framöver! Kram

   Svara
 12. Linn

  Hej Johanna!
  Jag är en nybliven mamma som började läsa din blogg några månader innan du avslöjade din graviditet här på bloggen. Innan var det mest alla vackra och häftiga bilder som drog mig hit och när det sedan visade sig att du skulle bli mamma så blev jag fast. Det är väldigt trevligt att du är så personlig när du skriver! Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg!!
  Kram

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad roligt Linn! Grattis till mammalivet, vad roligt att vi var gravida ungefär samtidigt! Tack också för att du läser och för dina fina ord. Fasen vad jag glad jag blir. Kram

   Svara
 13. Linn Frk Svensson

  Hej härliga Johanna!
  Jag gillar verkligen din blogg, klickar in mig några gånger i veckan och blir ofta inspirerad och glad. Liksom du gillar jag vintage och retro, möbler, kläderna, håret och inredningen. 40-50-tal mest. Har en pinuppa på benet så där är vi lika också både med pinupgillandet och tatueringar. ;)
  Jag har haft en svår tid bakom mig de senaste åren då jag fick stroke, blodproppar i hjärnan, för två år sedan när jag var 27 år. Mer finns att läsa på min blogg. Nu försöker jag bli den bästa jag kan och mår på många sätt bättre än nånsin. :)
  Jag sökte nog på retro, vintage, pinup… Tror det var pinup smink.

  Svara
  1. Retrolover

   Hej finaste Linn! Tack för att just du läser min blogg! Var inne på din blogg och blev så otroligt berörd och imponerad. Du är ju bara helt grym! Och nu är ju frågan: vart kan jag se din tatuering någonstans? *letar efter bild* hehe! I alla fall är det superkul att få kommentarer från dig, och jag var inne på din blogg och lämnade ett litet avtryck. Tack för att du finns, kram påre!

   Svara
 14. Anna

  Jag har följt din blogg från att den var ganska nykläckt fram tills idag. Och lär väl fortsätta :) Hittade dig genom att du hade kommenterat någon annans blogginlägg. Klickade in mig och hitt

  Svara
 15. Anna

  Oj. Skickade för tidigt hehe. Klickade in mig och hittade en fantastiskt inspirerande blogg med en till synes trevlig tjej i min egen ålder och men gemensamma intressen. Kul!
  Själv är jag en kreativ 28åring som arbetar som ungdomscoach på ett ungkulturhus i Katrineholm. Dvs hjälpa ungdomar att förverkliga sina idéer och då främst inom dans och teater. Ibland även inom olika former av pyssel och det har hänt att ungdomarna har fått prova ett eller annat retrolover-DIY-pyssel. Så tack för inspirationen! :) I övrigt gillar jag dina tillbakablickar på ditt liv och den förmåga du har att slunga mig tillbaka i tiden till exempelvis min egen tonårstid. Även om det självklart ofta är bitterljuva minnen då är det härligt att återuppleva minnen som är glömda sen länge.
  Jag har ingen egen blogg men tipsar istället om min kära vän Sofie som jag tycker är en duktig bloggare och liksom du bloggar stort och smått, om det vackra i livet samt även de lite tyngre bitarna. Öppet och ärligt. Här har du henne: http://www.litendelavmig.se Kram!

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad fint att du och dina elever har gjort lite pyssel från bloggen! Får man fråga vad ni gjort? Blir alltid så glad när jag kan inspirera någon i vardagen. Tack för att du läser och din kompis hade en väldigt fin blogg. Kram!

   Svara
 16. Heidi

  Hejsan,
  det var en kompis till mig som tipsade om din blogg, eftersom både hon och jag älskar rockabilly stilen, och sedan den dagen har jag följt bloggen.
  Jag har en stor förkärlek till 50-tals polkadot klänningar, och älskar rockabillymusiken och vrålande V8or i snygga jenkare. Du är en otrolig inspirationskälla, fortsätt med det du gör! :)
  Sådär själv bloggar jag smått om mitt vardagsliv, och mina vardagsfunderingar. Kika gärna in :)
  Ha det bra! :)

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad roligt att din kompis tipsade om mig! Bra smak hon har, hehe. Kikade in på din fina blogg och lämnade ett litet avtryck. Vad kul att du gillar min blogg och hoppas du fortsätter göra det! Kram påre

   Svara
 17. Soya

  Jag tror jag hittade din blogg genom google eller bloglovin. Sökte troligtvis på rockabilly. Är själv inte alls någon rockabillytjej men gillar verkligen stilen. Den är tuff och kvinnlig på samma gång.

  Jag gillar din blogg för att den har allt. Personlighet, stil, tips, inredning, föräldraskap, resor och annat som förgyller livet.

  Själv är jag en 34-årig mamma med inredning och tatueringsintresse. Bloggar själv, mer mera personlig dagbok utan specifik nisch.

  Läser din blogg dagligen och planerar att fortsätta med det :)
  Kram

  Svara
  1. Retrolover

   Så himla fin kommentar Soya! Blev jätteglad och har läst den flera gånger. Vet ju såklart redan vem du är, tack för att du kommenterar så ofta, men blir extra glad att höra att min blogg ”har allt”. Det kändes härligt! Hoppas du fortsätter läsa och du har absolut en speciell plats i mitt hjärta. Kram på dig!

   Svara
 18. Linn

  Tack Johanna. Vad glad jag blir, tackar som 17! Nej du har rätt jag har nog inte bloggat någon på min tatuering. Men jag tror den skymtar nånstans har jag för mig. ;) Får genast göra nåt åt det. Det är iaf en 50-tals pinuppa. Vill så gärna göra fler. Gärna på insidan av underarmen är tanken. :) Det kommer det kommer;) Kram Linn

  Svara
 19. Anna

  Ja det har tex varit påskris-pyssel och snart ska vi måla galgar och dekorera. Tänkte skaffa lite washitejp och glitter och sånt för att utöka utbudet och variationerna. Vi ska även tillverka såna där stora fina pastellbollar och inreda ateljéerna med i taket. Kanske även några vimplar. Ungkulturhuset kommer andas Johanna-inspo! :) Kram

  Svara
 20. Eva

  Hej Johanna
  Jag kommer inte ihåg när jag råkade på din blogg, men jag kommer ihåg att jag bara råkade halka in på den vid ett tillfälle då jag sökte något om rockabilly. Har alltid gillat amerikanare, rockabilly musik, kläderna och även retrostilen inom inredning. Även om jag inte har inrett mitt hem i den stilen eller äger en vintageklänning så är det något jag tycker är väldigt vackert. Vill passa på att tacka för din inspirerande blogg och för att du delar med dig av dig själv och ditt liv.
  Hälsningar Eva

  Svara
  1. Retrolover

   Åh Eva tack så jättemycket för din fina kommentar och tusen tack för att du läser! Ska genast in och lämna ett litet avtryck på din blogg. Kul att du gillar bloggen. Massa kramar!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>