Få någon att skämmas på Instagram

retroblogg
 
Vissa Instagrammare verkar använda sig av en speciell taktik för att få nya följare. 
 
TAKTIKEN
1) Gå in på en ny persons konto
2) Gilla så många bilder som den här personen har tagit som man orkar. Men följ inte personen! Följ aldrig personen, gilla bara alla bilder. 
3) Gå in på nästa persons konto och upprepa. 
 
Taktiken går alltså ut på att skapa uppmärksamhet. Om man går in på Person X och gillar alla Xs bilder så kommer X – oundvikligen – att undra ”vem tusan är det som gillar alla mina bilder?!” och kolla upp vem man är. Och då kan man, om man har tur, få en ny följare! Alltså att X följer ens Istagram-konto utan att man behöver följa X först. Smart va?
 
Eh…
 
Alltså: Någon gång i veckan får min mobiltelefon tuppjuck och skickar hundratals Instagram-pushnotiser. Och detta bara för att en enda person går loss på gilla-knappen. Det är väldigt kul. Speciellt när man gör något annat på mobilen, exempelvis skriver ett viktigt mejl, och knappt kan skriva för att någon gillar alla ens 335 bilder. 
 
Men jag har kommit på det. Det bästa botemedlet! 
 
Direkt när någon går in och gillar mer än 20 bilder så börjar jag kriga tillbaka. Jag går in på den personens konto och börjar gilla en massa av deras bilder. Jag fortsätter ända till de blir distraherade och slutar med sina egna gilla-trakasserier för att de undrar ”vem fasen är det som håller på att gilla en massa av mina bilder hela tiden, jäkla puck…jaha. Ojdå”. 
 
Och sedan blir min mobil tyst. De har slutat gilla mina bilder. De har insett att jag kommit på deras strategi, och att den inte fungerade. Och jag föreställer mig att de sitter ett par tidszoner bort med mobilen i handen och skäms. 
 
Och segern är min!!! *skrattar diaboliskt* *tar sedan lite mer kaffe och fortsätter att svara på viktiga mejl*
 
Ps. Om du vill pröva ovanstående taktik så heter jag @retroloverblog på Instagram.
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

10 reaktion på “Få någon att skämmas på Instagram

  1. Retrolover

   Hehe jo det är såhär att detta var ett mycket skämtsamt inlägg, men det är svårt att få fram ironi i text.

   Svara
 1. Martina

  Känns ju igen, har också märkt av fenomenet att klicka följ för att sedan ta bort när man märker att jag inte vill följa dem…Varför inte bara följa dem man verkligen vill följa punkt! Så gör iaf jag..

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>