New York part 1

”Concrete jungle where dreams are made”.
 
En bil körde upp på 10:e avenyn med Alicia Keyes på högsta volym. Alla runt omkring började sjunga med, och jag önskade mig dit. Att jag bodde där, levde där och kunde sjunga sådär om mitt egna New York. Med ett grönt kort (green card) i handen, med en lägenhet som var större än en etta med kombinerat badrum och kök samt ett jobb där jag kunde försörja allihop så Kristofer slipper jobba. 
 
Men nu tar vi det från början, eller hur? 
 
 
Den obligatoriska flygplansbilden. 
 
Vi anlände till the Big Apple sent på kvällen. Vårt hotell hette Comfort Inn och låg relativt centralt, bara ett par kvarter från Times Square, och hade något ganska unikt för New Yorks billigare hotellalternativ: frukost. Så jag åt våfflor med maple syrup till frukost varje dag. Och dessutom var kaffet (ovanligt nog för ett hotell i USA) riktigt starkt och gott. Hurra! 
 
 
Världens finaste killar i New York. 
 
Det första vi gjorde morgonen därpå var att ta oss till Times Square. Jag hade sett det förut, men Kristofer (och Leo förstås) hade inte det. 
 
 
Leo är väldigt nöjd med att vara på Times Square. 
 
Sedan gick vi in på första bästa Starbucks. Älskar! Ser ni lyckan i blicken? 
 
 
Brukar roa mig med att beställa Starbucks-kaffe i lite roligare namn, men den här gången fick det bli Johanna som förvandlades till Joanna. 
 
Efter det så promenerade vi runt ett par timmar. Lagom till eftermiddagen så kom vi fram till Central Park. Jag vet inte riktigt vad jag hade sett framför mig, eftersom jag aldrig hade varit där, men jag blev helt chockad över hur fint det var. 
 

 
Så grönt. Så stort! Vi strosade runt i timmar. Lekte med Leo. Och samtidigt som vi var där så sprack det upp och blev över 20 grader varmt. Inte illa för oktober. 
 
 
Jag vet inte hur länge vi var där, men när vi gick därifrån så var det så sent att det var dags att äta middag. Så slut på dag ett, och del 1, av New York! 
 
Och till er som har bebis och är nyfikna på hur allt sånt gick: ställ frågor i kommentarsfältet. Jag ska försöka sammanfatta mina erfarenheter av att resa med en 6-månaders här på bloggen senare. 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu.

3 reaktion på “New York part 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>