Retro i det moderna köket

Nu har vi snart bott i lägenheten i ett år och hittills är jag mest nöjd med köket. Vi har totalrenoverat det och fixat till det precis som vi vill ha det. Om ni är intresserade av att se hur det såg ut innan renoveringen kan du läsa om det här: Före och efter: köket. Ni som håller andan när man nämner ordet renovering: vi har inte rivit ut ett gammalt fint 60-talskök, utan ett 90-talsbygge.  
 
Såhär ser köket ut just nu! 
 
 
Det var Kristofers idé att välja svart sockel som matchade den svarta bänkskivan. Själv krigade jag mest för spishörnan. Älskar den! 
 
 
En körsbärsduk och pinnstolar i glada färger, kombinerat med en stringhylla med rosa sidor som får innehålla allt möjligt; retroporslin, randiga sugrör, kitschiga burkar, en liten triett, bersåkoppar och en egengjord vimpel i miniformat. Tax-print av Lisa Bengtsson och ett Berså-tryck från Etsy. 
 
 
Den stora vimpeln i fönster har jag också gjort i papper, jag använder vimplarna istället för en gardin. 
 
 
Det finns egentligen bara två saker som saknas innan jag blir helnöjd, och det är ett nytt köksbord (eller gammalt kanske jag ska säga, eftersom jag inte vill köpa ett nytt, utan hellre ett begagnat) och så drömmer jag om en pinnsoffa från Bröderna Wigells stolfabrik
 
Mitt kök. Blir så glad varje gång jag ser det! 
 
Translation: My retro, but yet modern, kitchen. Click on the Google translate bar in the menu. 

12 reaktion på “Retro i det moderna köket

  1. Johanna

    Ni har verkligen ett fint kök.
    Själv är jag väldigt glad över att vi valde att behålla original köket när vi renoverade köket, ska visa köket nångång i min blogg.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>