Stylingtips: Från vardag till fest!

Många skriver och frågar hur man egentligen kan behålla sin retroinspirerade stil till vardags. Jag brukar svara att det hela handlar om detaljerna – accessoarer och styling. Vem som helst kan se lite klassiskt retro och rockabilly ut på ett kontor! Men istället för att förklara så tänkte jag visa er genom att styla en klänning på tre olika sätt. 
 
Jag fick nyligen hem denna snygga klänning från Nitrohead. Eftersom den är så neutral i sin modell, fast ändå retro- och rockabillyinspirerad, så är den en bra utgångspunkt. 
 
1. Kontorslooken
 
retroblogg
 
En svart kavaj gör jobbet, gärna en som är lite kortare och figursydd – det markerar midjan och ger längd till underkroppen. Matcha exempelvis med svarta strumpbyxor, en liten väska, retroinspirerade örhängen och pincurls i håret. 
 
2. After Work & Fest
 
retropåkontor
 
Kanske världens enklaste styling-tips: ta av kavajen, släpp ut håret och sätt på dig ett par snygga klackar. 
 
3. Vardagsfin
 
rockabillylook
 
Styla klänningen till vardags genom att knyta en kofta till midjan och sätta på dig ett par färgglada ballerinas! Älskar verkligen skor med färg till en svartvit bas.
 
Här är det förstås bara fantasin som begränsar, man kan styla den här klänningen på hundra olika sätt. Allt ligger i detaljerna! Hoppas ni fick lite inspiration. Puss!
 
Translation: How to retro style a dress in three different ways. Click on the Google translate bar for a full translation.

8 reaktion på “Stylingtips: Från vardag till fest!

  1. Robin

    Sånt här är så knepigt tycker jag. Hatar att släpa på extra grejer >_< Lättare på sommaren, ett par ballerinas går mycket lättare ner i en nättare väska om man byter till bättre skor. Men smycken är så bra att packa ner, och typ ett slinkigt linne. Har man en t-shirt på under kavajen på jobbet kan man byta till linnet under kavajen så bah *klar* :)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>