Total briljans i Breaking Bad

breaking bad vince gilligan 75 miljoner dollar
 
Då är denna episka TV-serie över för min del. Fem säsonger av total briljans – och nu blir det inte mer. En tomhet sprider sig i mitt liv. Jag försöker desperat bota den med Sons of Anarchy och det faktum att The Walking Dead börjar igen – men det hjälper inte. 
 
För Breaking Bad är det oslagbart bästa jag någonsin sett i serieväg. Det är bättre än Twin Peaks som för många har kultstatus. Jag lovar er att Breaking Bad kommer att ha samma kultstatus i framtiden. Varför? För att Vince Gilligan, seriens skapare, inte gjorde en Lost-fadäs. Lost var en serie som alla älskade. Den började visas 2005 i Sverige, på den tiden när folk tålmodigt slog sig ner framför TV:n en gång i veckan för att följa en TV-serie. Avsnitten gick (rätta mig om jag har fel) varje onsdag klockan 20.00 och hade man missat det senaste avsnittet så fick man ändå höra exakt vad som hade hänt på lunchrasten dagen efter. 
 
Men Lost fick aldrig kultstatus för att Lost höll på alltför länge, det blev både tråkigt och dåligt på sina hörn. Det är där Vince Gilligans briljans kommer in. Killen blev erbjuden 75 miljoner dollar för att göra tre avsnitt till av Breaking Bad, men tackade nej eftersom de sista avsnitten redan var färdigskrivna och slutet på serien var bestämt. Gilligan hade redan beslutat att Breaking Bad inte skulle hålla på för alltid. Han ville att serien skulle sluta medan den var på topp.
 
Och på topp är den. Med högsta betyget som en dramaserie har på IMDB vågar man nog kalla det att sluta på topp. Jag tar av mig hatten och saluterar Vince Gilligan. Breaking Bad kommer för alltid vara ett bokexemplar på en perfekt avslutad TV-serie, med rafflande spänning ända till slutet.
 
Translation: About Breaking Bad and why I love the series so much. 

5 reaktion på “Total briljans i Breaking Bad

  1. Johanna

    Jag måste vara en av dom få i detta land som aldrig sett ett avsnitt av vare sig Lost, Breaking Bad eller Sons of Anarchy.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>