DIY: A Retro Little Christmas!

DIY yourself a retro little Christmas! Här får ni se vad jag och min vän Malin åstadkom i lördags under vår pysseldag. En massa julgransdekorationer i rockabilly- och retrostil! 
 
 
Nu tänkte jag berätta helt kort hur vi har gått tillväga när vi gjort dessa dekorationer.
 
Julgranskulor med pinuppor
 
Du behöver: pappersbilder, sax, universallim och julgranskulor.
Klipp ut bilder, helst små, och klistra fast. Tricket här är att klippa små jack i sidorna av bilden för att undvika att pappret blir bubbligt. 
 
 
Tatuerade julhjärtan 
 
Du behöver: filttyg, tjockare vitt tyg, textilpenna, textillim, sax och rödvitrandigt snöre. 
Klipp ut hjärtat. Klipp ut själva tatueringsbannern i ett annat vitt tyg eftersom det inte går att skriva med textilpenna på filt utan att färgen blöder. Skriv på bannern med textilpennan. Klistra fast bannern på hjärtat med textillim, klipp hål för tråd och dra igenom ditt rödvitrandiga snöre. Hur snyggt som helst! 
 

Pappersjulgranskulor med filmisar
 
Du behöver: filmisar eller pappersbilder, tjockt kartongpapper, sax, universallim, nål, tråd och glitterlim. 
Klipp ut bilderna eller filmisarna. Klipp även ut formen av en julgranskula i kartongpappret. Klistra på bilden, dekorera med glitterlim och sätt fast en tråd med hjälp av nål i pappret. Klar att hänga i granen! 
 
 
Mina och Malins favoriter blev helt klart våra tatuerade julgranshjärtan. Så vi gjorde hela tio stycken, fem var att hänga i våra granar till jul. Hurra! 
 
Translation: Our DIY Christmas crafting from Saturday. I can’t wait to put up my Christmas tree! 

7 reaktion på “DIY: A Retro Little Christmas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>