Få rockabillystil med små knep

Jag fick en fråga av signaturen Sara: 
 
Hejsan! 
Jag blir så inspirerad av din blogg och vill gärna utveckla min stil från mörka kläder till härliga färger och fina tyllklänningar. Problemet är att jag är fattig student, så har inte sådär jättemycket pengar att spendera. Jag har pennkjolar i allt från svart till grönt, vippiga kjolar, magtröjor och lila doctor martens men undrar hur man får till den där rockabilly/vintage-känslan? Har du några tips på det där lilla extra som gör så mycket? 
Tack!!
 
Istället för att skriva en lång text så tänkte jag visa det med bilder istället. Här kommer mina tips på små knep för att förvandla sin stil till retro och rockabilly! 
 
1. DIY 
 
 
Det billigaste och enklaste är att använda sig av garderoben man redan har hemma. Sy om, sprätta bort fickor eller lägg till. Med lite fantasi så har du redan retrogarderoben du drömmer om! Ett billigare alternativ för att få en rockabillykofta är att sätta på egna tyglappar på en vanlig kofta du redan äger. Hur du gör kan du läsa här: DIY: Rockabillykofta med tygmärken
 
2. Håret 
 
Att göra pincurls kan verka knepigt, men är faktiskt ganska enkelt när man väl kan tekniken. Jag gör ofta en frisyr som jag har valt att kalla för The Swirl. Hur du gör den kan du se här: Frisyrguide – the Swirl
 
Jag älskar också att använda bandana. Bandanas köper man billigt second hand, och de är ofta bättre än splitternya eftersom de är mjukare om de har blivit använda ett tag. 
 
 
Du kan också sätta en hårblomma i håret. Väldigt fint och behöver inte bli dyrt, plus funkar bra till både vardags och fest. Och pastellrosa hår. 
 
 
3. Accessoarer 
 
En väska, ett par örhängen eller ett skärp kan förvandla en hel outfit. Knyt skjortan eller koftan i midjan, sätt på ett par hängslen till din pennkjol eller prova att använda nya kombinationer av outfits. 
 
 
4. Smycken
 
Jag är mycket förjust i ankare, som ni vet. Därför har jag en hel del rockabillyinspirerade ankarsmycken, bland annat från Deathly Cute och Rockastella. Min absoluta favorit är mina röda rosörhängen från Kitsch.se som jag lyckas slänga på mig till det mesta. 
 
 
5. Smink
 
Den klassiska retrosminkningen är ju röda läppar och massor av svart eyeliner. Kör du på det så kan det inte gå fel! Ifall du vill ha lite inspiration så kan du kolla mina sminkguider som ligger här under kategorin Smink & frisyrer. 
 
 
Lycka till Sara! Och kör hårt alla ni andra som blir inspirerade. Har ni fler frågor (eller gillar) så är det bara att kommentera! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

6 reaktion på “Få rockabillystil med små knep

 1. Linn

  Tack för fina tips. Jag har allt som oftast klänning med skärp i midjan. Det brukar jag bli nöjd med. Däremot håret orkar/hinner jag sällan fixa retro style. Har du nåt tips om man bara kan lägga nån minut på håret? Dessutom tycker jag det är svårt att få till röda läpparna snyggt. Vet aldrig hur långt jag ska gå, måla hela läppen eller hur ska man få till det mest retro? Och hur får man det att fastna? Du kanske har en läppguide, ska kika. ;)
  Tack för mysig blogg!
  Kram L

  Svara
  1. Retrolover

   Hoppas du hittade min läppguide Linn! Den finns under Smink & Frisyrer här på bloggen. Jag har också en hårguide där om hur jag gör min enkla frisyr som jag kallar ”the swirl”. Men ska absolut fundera på om jag kan lägga upp en quick guide för hur man fixar en enkel frisyr. Kram och tack för att du läser!

   Svara
 2. Fröken Kärolajna

  Tack igen för finfina tips!

  Du som då och då använder kjol/klänning, vad har du för skor till nu när det blir sådär kallt och ruggigt? Till mina stuprörsjeans och till mina Freddies är det ju skitsnyggt med mina engineerboots men jag saknar en lite nättare känga där man tex kan ha raggsocka i.. Sitter du inne på några bra idéer?

  Svara
  1. Retrolover

   En nätt känga är inte så himla lätt att hitta tyvärr! Skulle nog köra stenhårt på second hand ifall jag var du. Annars så är jag förstås väldigt förtjust i Doctor Martens till klänning, men de är ju modell grövre.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>