Hattfest på Vintagefabriken

Sicken hatt-i-fnatt-rolig kväll jag hade igår! Då hade jag nämligen nöjet att vara inbjuden till hattfest på tjusiga Vintagefabriken. Kvällen till ära hade hattmakaren Marika Smith lånat mig en riktigt tjusig skapelse.  
 
 
Kitschigaste hatten jag kunde hitta hos Marika med små barbieskor och rosa flor. Och så lyckades jag även matcha hatten med min flamingo-kofta. Lyckan! 
 
 
Marika Smith har kurser där man får lära sig att göra hattar själv. Blev riktigt sugen faktiskt, mest för att det inte verkade vara supersvårt. Man behöver en limpistol, hattbas, dekorationer och lite grundkunskaper. Marika lär ut grunderna och så får man använda sin egen kreativa ådra för att skapa drömhatten.  
 
I hennes fina hem fanns det hattar för tusen tillfällen, och jag ville såklart adoptera allihop. Jag kan verkligen se mig själv som en gammal dam med röda skrynkliga läppar, bleknade tatueringar och tusentals hattar. 
 
 
Jag matchade med mina knasigaste skor och en gammal vintageväska som jag ärvt av min mormor. Väskan dekorerades med ett fint smycke från Becca design som jag tyvärr hann tappa bort redan innan jag kom fram till hattfesten. 
 
Vintagefabriken såg ut som en pastellig smällkaramell i vintermörkret. Entrén var upplyst av marshaller och det hängde festliga vimplar och gamla tidningssidor i taket. 
 
 

Butiken innehöll allehanda godbitar, allt från femtiotalsklänningar till retroporslin till vintagekappor till barnleksaker till bröllopsklänningar. Det bjöds på julmust, bubbel, cupcakes, godis och pepparkakor i mängder. 

 
 
Min dejt Bella iklädd kattklänning som fick flera komplimanger. Bella driver en grym skönhetsblogg som jag tycker ni ska spana in! 
 
 
Jag hade snurrat ihop en vintagefrisyr kvällen till ära. Förutom väskan så hade jag inte mycket vintage på mig som ni ser, men desto mer retrofyndat, ihoplånat och secondhand-shoppat. Min flamingo cardigan är från Collectif, rosörhängena från Sivletto
 
 
Snitsiga Emma hade fäst en bil på huvudet. Som vanligt så pratade vi lite SEO, det där som andra tycker verkar tråkigt men som egentligen är jättekul. Fast be mig inte förklara varför det är kul, för ju mer man förklarar, desto tråkigare låter det. 
 
 
Porslinet från Superliving som jag har hemma. Blev sugen på både tallrikar, assietter och mjölkkanna när jag var där igår. Jag blev också helt kär i en rosa klänning som tyvärr inte passade. Efter att ha provat och funderat så kom jag till slut hem med ett kalasfint mobilskal och mer av den rödvita tråden som jag retro-julpysslade med nyligen
 
 
 De tre grymma hjärnorna bakom Vintagefabriken: Emma, Linda och Lollo
 
 
En del av den inbjudna skaran, den ena hatten tjusigare än den andra. Några kanske ni känner igen som En blommig tekopp-Emelie, Isabelle Pedersen och Unvelo-Emelie
 
 
Himla trevlig kväll som avslutades med att jag sa adjö och inte riktigt kunde slita mig. Så jag hängde kvar i ytterligare en halvtimme med kappan på till hälften, sjöng körsång, pratade blogg som business och träffade en hel massa underbara tjejer som jag gärna ser igen. 
 
Tusen tack Vintagefabriken för en underbart trevlig kväll och på återseende! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

8 reaktion på “Hattfest på Vintagefabriken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>