New York part 2

Vår vistelse New York kan på bästa sätt sammanfattas såhär:
Gå, gå och gå lite till. 
 
 
Vi promenerade överallt. Vi gick från översta delen av Manhattan till sydspetsen för att få en glimt av Frihetsgudinnan. Vi gick från västra sidan där vårt hotell låg till östra sidan för att shoppa rockabillykläder. Vi gick och gick och gick som att det inte fanns någon morgondag.
 

 
Som tur är så är jag utrustad med ett par fantastiska fötter som klarade av allt. Åh vad jag gillar mina fötter! De är verkligen inte några skönheter, men de kan gå tusen mil med mig utan att klaga en endaste gång. 
 
 
Vi valde bort Ellis Island, Empire State Building och andra liknande turistattraktioner. Istället stod vi utanför 9/11 och det kändes som det var igår fast det har gått över tio år. Alla minnen hängde tungt över oss när vi stod där, men jag tog inga bilder eftersom det kändes konstigt i magen att föreviga något så sorgligt. 
 
En sak vi upplevde som jag verkligen vill rekommendera var the Highline. The Highline är en 1.6 kilometer lång gammal tågräls som de övergav därför att det blev för dyrt att underhålla den. Det lämnades in ett förslag att den skulle rivas, men 1999 så bildade en grupp vänner non-profit organisationen Friends of the Highline. Deras mål var att förvandla the Highline till något helt annat än ett tågspår. 
 
 
Istället för att riva den där gamla järnvägen så lät de bygga om den till en flera kilometer lång park med vackra växter och fina konstverk. Och det bästa: det är inget inträde!
 
Det var helt surrealistiskt att gå på 10:e Avenyn med all trafik i öronen, tutande bilar och tjutande sirener. För att sedan gå upp för en trappa till the Highline och mötas av lummiga grönområden, lugnt tempo och låg ljudnivå (för att vara New York). 
 
 
Jag i spikrakt hår utan pincurls, hör inte till det vanliga. 
 
Den gamla järnvägen slingrade sig mellan husen och överallt fanns små bänkar, asfalterade gångvägar och bevattnade gräsmattor. Jag och Kristofer blev så förtjusta i the Highline att vi gick den två gånger, från norr till söder, och söder till norr igen. Och sedan lite småsnuttar på vägen hem då och då för att insupa lite av atmosfären. Ifall jag bodde i New York så skulle jag gå dit med ett block, en penna och en termos kaffe och låta mig inspireras. 
 
 
Vi gick förbi Diane von Furstenbergs hus. Det var en uppenbarelse. Jag vill såklart också ha ett hus med rosa och röda pussmunnar på! Får bli en DIY på det ifall jag någonsin flyttar in i ett tegelhus. 
 
 
På kvällen är New York ett helt annat ställe. Det är neonigt, om möjligt ännu mer högljutt och vackert på sina hörn. 
 
 
Shopping då? Vi hann med en del sådant mellan promenaderna. Converse-butiken var vi såklart tvungna att besöka. Kanske en inspirerande idé för er som gillar skor? Hehe! 
 
 
Det var bra nära att jag köpte en Daenerys-docka i HBO-butiken. Åh vad jag gillar Daenerys! 
 
 
Jag inne i en period när jag helst köper vintage eller second hand, men jag föll för frestelserna i den här butiken. Rejält. Två plagg fick följa med hem, men det är två plagg som jag kommer att använda lääänge. Och Bettie Page Clothings kläder är av bra kvalitét, de går inte sönder efter en tvätt. Sådant är viktigt för mig när jag köper nyproducerat, att veta att de håller i tjugo år och inte bara tre tvättar. 
 
 
Vad jag köpte får ni se sedan! 
 
New York var underbart, och jag måste såklart tillbaka. Som tur är bor min fina syssling Alex där. Han bjöd oss på italienskt och det blev en sån där underbar kväll när vi satt på en uteservering och snackade film, surströmming och allt mellan himmel och jord. Dessutom fick vi en inbjudan att bo hos honom nästa gång vi åker dit. Så nu måste vi såklart planera in en ny New York-resa snart! Jag längtar redan. 
 
Translation: Part two of my trip to New York. Click on the translate bar in the menu. 

5 reaktion på “New York part 2

 1. Hanna Blomqvist

  Vad underbart och helt fantastiskt det verkar. Jag skulle egentligen varit i New York nu, eftersom engelsklärarna på min skola åkt dit, men det är för nära inpå due date för mig, så jag fick stanna hemma.

  Svara
 2. Hanna Blomqvist

  Vad underbart och helt fantastiskt det verkar. Jag skulle egentligen varit i New York nu, eftersom engelsklärarna på min skola åkt dit, men det är för nära inpå due date för mig, så jag fick stanna hemma.

  Svara
  1. Retrolover

   Åh men då får du och bebis åka dit sen! Det gick hur bra som helst med Leo. Lycka till med alltihop. Vad pirrigt!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>