Svar på frågestunden del 1

Förra veckan frågade jag om det var något ni ville veta om mig och fick massor med fina frågor. Det är alltid så kul att sätta sig ner och svara! Här kommer första delen av alla svar på frågorna ni ställde. 
 
Först och främst: Det var en hel massa frågor om vintagefrisyrer och frisyrtips.
 
Därför ska jag sätta ihop ett litet inlägg om mina allra bästa sådana. En sak som jag kan tipsa alla om är att gå en Vintagefrisyrkurs hos Retroella. Jag gjorde det själv när bloggen var ganska nystartad och kan säga i efterhand att det var det bästa jag gjort. Massor av handfasta tips, supertrevligt och det viktigaste av allt: skaparglädje när det kommer till håret. Där var det sagt! Så håll utkik framöver efter frisyrtips, det kommer! 
 
 
Lite läppstiftstips är alltid bra! 
 
Mina bästa läppstiftstips är samlade här: Sminkguide: Måla röda läppar. En bra sak när det kommer till att måla läppar är att öva, öva, öva. Och glöm inte läppenna, utan läppenna – inget bra läppstift. Lycka till! 
 
Jag är lite nyfiken på ditt vardagsrum eftersom jag gör om i mitt eget just nu. 
 
Åh jag skulle hemskt gärna vilja visa upp mitt vardagsrum! Tyvärr är det i en enda röra just nu eftersom vi precis satt in ett fönster i en innervägg. Så fort vi målat om så ska jag ta lite bilder och visa hur vi har det där. Förbered dig på kitschigt, retro och färgglatt i en salig blandning! 
 
Jag tycker det är så himla kul att höra hur folk träffade sin sambo, så det skulle jag vilja veta. 
 
Jag och Kristofer gick på vår första dejt en midsommarafton i Vasaparken för två år sedan. Vi hade aldrig träffats förut, men hade gemensamma vänner. Egentligen är det märkligt när jag tänker efter att vi aldrig sprungit på varandra tidigare, men den där dagen så var det äntligen vår tur. Jag hade nytvättat första-dejten-fixat hår och fjärilar i magen. K började med att ge mig en kram och sedan slog vi oss ner på en filt och började prata lite trevande. Ungefär tjugo minuter in i dejten så landade något på mitt huvud. Jag tittade upp och såg en mås flyga ovanför oss. Det kunde inte hjälpas, jag blev tvungen att fråga.
”Ursäkta, men har jag bajs i håret?”
Kristofer skrattade till och lutade sig fram för att se efter.
”Nej men det här är inte sant. Det har du faktiskt.”
Vi tittade på varandra i en sekund och började sedan att skratta helt hysteriskt. Där bröts isen och strax efter det blev vi tillsammans, flyttade sedemera ihop och blev gravida. Det gick fort om man tänker efter, nu har vi varit ihop i 2,5 år och har redan en 8-månaders bebis, bil och bostadsrätt. Tänk att jag två månader innan jag träffade Kristofer svor på att jag aldrig skulle dejta någon igen…haha! Tur att jag inte följde mitt eget råd. 
 
 
Vilken musik lyssnar du på? 
 
Jag lyssnar på väldigt mycket, allt från punk till gamla godingar till rock till pop. Här kommer några bandexempel!
 
Peppig pop – Blondie, Hoffmaestro och No Doubt. 
Punk – mest skate som Millencolin, NOFX, Green Day och Alkaline Trio. Men även svenskt som Skumdum och Komposters. 
Ska – Sublime, Mad Caddies och The Mighty Mighty Bosstones. Ska är något som K har fått mig att börja lyssna på, så det är en väldigt ny musikgenré för mig. Fast hur bra som helst! 
Old goldies – Johnny Cash, Dolly Parton och the Beatles. 
Rock – Guns’n'Roses, Metallica och Kiss. 
Grymma tjejer med gitarrer – Hole, the Donnas och the Distillers. 
Metal – olika genrer men bland andra Rage against the machine och Deftones. 
Lugn pop – Mumford & Sons, Simon & Garfunkel och Death Cab for Cutie. 
 
Vad jobbar du med?
 
Min titel är webbredaktör och digital strateg. Det betyder att jag sköter all onlinemarknadsföring på företaget som jag jobbar på. Allt från att skriva nyhetsbrev, sköta hemsidan, sökmotorsoptimering, korra texter för webben, formge banners och annonser, budgetansvar, medieplanering, sökmotorsmarknadsföring, bildredigering med mera. Himla kul, jag trivs jättebra och det jag gillar mest är att jag får mycket eget ansvar. Mitt absoluta drömjobb är dock som webbredaktör på en inredningstidning eller ett livsstilsmagasin. En vacker dag så har jag det jobbet! 
 
Jag undrar om du är sugen på någon ny tatuering! Är ditt ankare på armen din enda förresten?
 
Mitt ankare är min första men den andra är redan inplanerad. Tyvärr så har jag valt Stockholms mest populära tatuerare (typiskt mig) så i vår har jag nästa tid! 
 
 

Nästa del när jag svarar på frågor kommer snart. Puss på er och tack igen för alla kommentarer på sistone, ni är bäst! 

 
Translation: You asked me questions and these are my answers! Click on the Google translate bar in the menu for a full translation. If anyone wants me to translate everything from now on just say the word. Xoxo

En reaktion på “Svar på frågestunden del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>