Vintagefrisyr med bandana på 5 minuter

 
Den mest efterfrågade saken på min senaste frågestund var frisyrtips. Finns det någon enkel vintagefrisyr som man kan göra när man är på språng? Något som man enkelt kan svänga ihop när annat kallar på ens uppmärksamhet hela tiden? 
 
Det här är min egen variant av en snabb vintagefrisyr. Jag kallar den the Swirl och den tar bara några få minuter att få till. Såhär gör man! 
 
1. Börja med torrt och borstat (nåja) hår med sidbena. 
 
 
2. Separera luggen längs ena sidan av sidbenan (den med mest hår). 
 
 
2. Sätt upp sidorna av håret med bobby pins. Lämna luggen kvar lös. 
 
 
3. Tupera luggen och snurra den bakåt i en loop runt ditt finger. 
 
 
4. Vänd på loopen när du snurrat nästan hela vägen ner till huvudet. Loopen ska vändas åt hållet du inte har sidbenan på. Sätt fast med bobby pin. 
 
 
KLART!
Om det fortfarande finns frågetecken så har jag en videoguide av the Swirl här
 
 
5. Ta din bandana. Vik den till ett hårband och trä den under bakhåret. 
 
 
6. Knyt fast på huvudet. 
 
 
7. DEN STORA HEMLIGHETEN. Bobby pins på sidorna om bandanan! Bobby pins gör nämligen att bandanan inte riskerar att trilla av vid fel tillfälle. 
 
 
HELT KLAR! Vintagefrisyr med bandana på 5 minuter. Kom ihåg att spraya också för ett mer hållbart resultat. 
 
Kommentera gärna om ni gillar, då blir jag himla glad. Puss! 
 
 
Translation: Vintage hairdo with bandana in just 5 minutes. Click on the Google translate bar in the menu. 

17 reaktion på “Vintagefrisyr med bandana på 5 minuter

 1. Johanna

  enkel vardags frisyr för alla lägen vad man än jobbar med. Synd bara att jag inte får ha håret framme på jobbet, annars hade jag haft denna frisyr varje dag.

  Svara
 2. Candy Dollheart

  Så himla söt du är! Tänkte bara säga snabbt att min mail är låst så jag kommer inte åt den, jobbigt nog är mailen som nytt lösen skall skickas till OCKSÅ låst så jag är i en lite knäpp situation just nu.. Men har skickat mail till hotmail och hoppas på att allt är upplåst imorgon. DÅ kommer jag svara på ditt mail det första jag gör:)
  <3

  Svara
 3. Jennie

  Himla fint! Och så har jag en fråga, den kanske jag borde ställt under frågestunden men missade.. Vem tar dessa snygga foton på dig? Eller gör du det själv? Impad! :)

  Svara
 4. Kajsa

  Supersnyggt! Jag har problemet att mitt hår är så platt, tjockt och glatt. Himla svårt att göra snygga frisyrer med sånt mupphår, men jag kämpar på! :)

  Svara
 5. Linn

  Så fint! Ser så lätt ut. Hehe… Ska hem och öva. Jag såg dig förresten i.förrgår på bussen 4`an. Och du trodde nog jag var lite konstig eftersom jag hade svårt att placera dig för en och kollade lite för länge. När jag kom på vem du var så hälsade jag bara när jag fick förbi. Du stod och pratade med en annan mamma och jag ville inte störa. :) Kände mig fånig minst sagt jaha.

  Svara
  1. Retrolover

   JAAAA vad glad jag blir! Jag trodde nästan att det var en fin bloggläsare där som hälsade så trevligt. Hälsa gärna igen om vi springer på varandra! Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>