Det var en gång ett träsktroll som sa…

Shrek hette träsktrollet som sa: 
”Troll är som lökar, vi har många lager”. 
Och hur sant är inte detta när det kommer till både troll och människor? Vi har alla många lager av personlighet. Det första lagret kallas yta, det är vad vi väljer att visa upp vid en första anblick. Men det finns alltid mer där under, betydligt mer. Och när man skalar av helt och hållet, lager för lager, in till den minsta beståndsdelen – ja, då är man verkligen sig själv. 
 
Varje årsskifte så tar jag mig alltid lite extra tid att fundera igenom mitt liv. Jag gör ett bokslut, vad som har varit bra, vad som har varit mindre bra. Sätter upp nya mål och funderar lite extra över om jag är på väg åt rätt, eller fel, håll. Och hittills har jag kommit på en del nya och bra saker som jag vill göra under nästa år. Ett av de målen vill jag dela med mig av, för det gäller er i högsta grad. 
 
Jag vill skala av ett lager från min lök här på bloggen. Visa er ännu mer av mig själv och skriva mer om de viktiga sakerna i livet.
Inte bara visa det yttersta lagret hela tiden. 
Jag är en lök, och det yttersta lagret är bara det första av många. 
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

6 reaktion på “Det var en gång ett träsktroll som sa…

 1. Natta

  Ska bli väldigt intressant och det är nog inte alla som stannar till och försöker tänka på bra som dåligt och hur livet ser ut just nu, för att sen försöka hitta vägen till målet när man tagit reda på vad det är. :-)

  Svara
  1. Retrolover

   Nej, det är det nog inte men det är så sjukt viktigt att göra det anser jag. Och gissar att du gör det också eftersom du kommenterade :)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>