Julklappsetiketter i femtiotalsstil

Röda Korsets julkampanj innehåller något så tjusigt som julklappsetiketter som är en remake från 1953. De frågade om de fick skicka ett gäng etiketter till mig med hopp om att jag skulle gilla dem. Och gilla gjorde jag såklart, så mycket att jag ville visa upp dem för er! 
 
 
Jag tycker alla är så otroligt fina. Men jag tror ändå att favoriten är den där barnen står och tittar i skyltfönstret med alla pepparkakorna. Frågan är nu varför dagens julklappsetiketter nästan bara görs i skrikrött och guld på glättigt papper? Såhär fina var de alltså på femtiotalet.
 
Fingrarna började klia efter att slå in julklappar, så jag satte igång. Här får ni tjuvkika lite på vad som slogs in! 
 
 
(Vann dessa från Cutiepie via bloggen Masondust. Gissa vem som får detta?)
 
Såhär blev julklapparna! Snyggt om en får vara blygsam och säga det själv. 
 
 

Och visst blev julklappsetiketterna pricken över i:t? 

 
 
För 60 kronor får du 20 etiketter, 21 brevmärken och 22 sigillmärken som du pryder dina julklappar med. Pengarna från försäljningen går till Röda Korsets telefonjour, dit många ensamma människor ringer under julhelgen. Här kan du läsa mer om Röda korsets julklappsetiketter
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

6 reaktion på “Julklappsetiketter i femtiotalsstil

    1. Retrolover

      DU är fin! Har tänkt skriva till dig på din blogg (som jag följer) men jag vill att du ska veta att jag tänker på dig. Basåruvet. Kram!

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>