Julutmaning 2: Julgodis

 
Mumsfillibabba! Julens godbitar får många att längta till december året runt. Vilka är dina julfavoriter? Luciakatter, pepparkakor, rocky roads, tryfflar…? Om du bakat får du gärna visa upp det, annars kan du ta en bild på ditt favoritjulgodis!
 
Ett av mina favoritgodis till julen är mozartkulor. Ni vet, de där i marsipan som mormor alltid brukade bjuda på ur fina askar. Många butiker säljer mozartkulor, men det är faktiskt busenkelt att göra själv. Min mamma och jag brukade alltid göra egna till jul. Det enda som var lite synd var att de alltid var slut innan julafton, oavsett när vi gjorde dem…
 
Såhär gör man egna mozartkulor! 
Börja med att skära nougat i små fyrkanter. 
 
 
Ta sedan en bit marsipan och forma som en boll runt nougaten så att nougatbiten hamnar i mitten.
 
 
Smält sedan choklad i ett vattenbad och doppa bollarna. Låt torka på smörpapper. 
 
 
Servera i söt skål med röd rosett för en extra julkänsla! 
 
 
Nu vill jag se ert favoritjulgodis! Kom ihåg att ni som är med i Julutmaningen kan vinna en fantastisk goodiebag. Den innehåller godbitar från bl. a. Kitsch.se, El BastardoCandied Poison…och ännu mer! Åh, jag blir helt avundsjuk på er som får chansen att vinna den. 
 
Såhär är ni med:
Lägg upp en bild i er blogg (kom ihåg att länka till min och Candys blogg i inlägget, viktigt) och skriv sedan länken till blogginlägget i kommentarsfältet. Ni kan också Instagramma med hashtaggen #julutmaning. Ni har fram till julafton på er.
 
En sak när det gäller Instagram: Ifall ni har Insta så kommer vi enbart att skriva ut ert namn där när vi sammanställer alla bidrag. Så om ni har blogg, passa på att lägg upp även där så får ni en länkning dit där bilden ligger. 
 
Ös på med godsaker nu! Jag har redan ätit upp alla mozartkulor, så nu måste jag fixa nytt julgodis. Hehe! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

19 reaktion på “Julutmaning 2: Julgodis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>