Julutmaning 4: Julklappstips

 
Julklappstips för en hållbar utveckling! Köphetsen kulminerar ofta runt jul, har du något knep eller tips på julklappar som varken är en så stor påfrestning på miljön eller plånboken? Sylta och safta? Bygga ett slott av toalettrullar? Sy om något till något annat? Ta en bild och visa upp!
 
Jag tycker det absolut bästa att ge bort kring jul är julgodis. Det är både billigt, miljömedvetet och personligt. Man kan på ett enkelt sätt dekorera en gammal glasburk och fylla den med massor av gott, antingen saker man själv bakat eller polkagrisar från affären. 
 
 
Det enklaste är att ta en vanlig glasburk. Här har jag använt en gammal honungsburk. Runt burken kan man knyta ett fint band, dekorera den med någon liten etikett (eller pinuppa) och fylla med gotta. Jag valde mina mozartkulor som jag bakade förra veckan. 
 
 
Voila! Enkelt, miljösmart och något som de flesta blir otroligt glada över. I det här fallet blev min mage väldigt glad eftersom jag… eh… visst råkade äta upp hela burken själv. Bara sådär. Tur då att man kan diska den och återanvända den! 
 
Nu vill jag se era bästa julklappstips för en hållbar utveckling! Kom ihåg att ni som är med i Julutmaningen kan vinna en fantastisk goodiebag. Den innehåller godbitar från bl. a. Kitsch.seEl BastardoCandied Poison…och ännu mer! 
 
Såhär är ni med:
Lägg upp en bild i er blogg (kom ihåg att länka till min och Candys blogg i inlägget, viktigt) och skriv sedan länken till blogginlägget i kommentarsfältet. Ni kan också Instagramma med hashtaggen #julutmaning. Ni har fram till julafton på er.
 
En sak när det gäller Instagram: Ifall ni har Insta så kommer vi enbart att skriva ut ert namn där när vi sammanställer alla bidrag. Så om ni har blogg, passa på att lägg upp även där så får ni en länkning dit där bilden ligger. 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

12 reaktion på “Julutmaning 4: Julklappstips

  1. Frokenloppan

    I år bestämde jag mig för att baka/tillaga alla mina julklappar:) Bättre både för plånboken och miljön och jag hoppas alla blir nöjda och glada när man ansträngt sig lite extra:)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>