Rensa i röran

Förutom att börja använda mina kläder som jag sällan använder (läs mer här: Det stora klädexperimentet) så håller jag på att organisera här hemma. Jag tänker mig att jag ska göra detta ordentligt den här gången, ni vet, inte bara lägga sakerna i en låda, skrika ”KLART” och äta godis. (Inser nu att det kanske bara är jag som gör så hehe). 
 
Jag tänker mig istället att jag ska kunna säga saker som:
Det där? Det ligger den lådan. 
Nej, jag behöver inte en ny tejprulle för jag har redan tre. 
…osv. 
 
Just nu känns projektet…övermäktigt. Minst sagt. Vi har en hel klädkammare som måste rensas ut för att Leo ska kunna bo där. De sakerna ska ner i källarförrådet. Men där får de inte plats, för där finns det massa saker som jag borde gjort mig av med för länge sedan. Och överallt i varje låda är det oreda.
 
Jag är tyvärr en sån som trycker in saker i skåp när jag städar. Effektivt på kort sikt (typ när folk ska komma på besök) men ändå potentiellt farligt (”NEEEEJ ÖPPNA INTE DET SKÅPET!” *gäst blir överfallen av prylar och måste åka till akuten*) (Obs det där sista har inte hänt, men det är bara en tidsfråga). 
 
Jag har lagt upp en strategi som går till såhär:
1. Ta en låda i taget. 
2. Om det dyker upp ett problem när du rensar lådan, ex. ”behöver köpa fotoalbum för att kunna föra in bilderna så det blir ordning” – köp fotoalbum på en gång. Inte skriva lista där det står ”köp fotoalbum” och hundra andra punkter, för då riskerar det att inte bli av. 
3. Börja inte med andra projekt i hemmet förrän rensningen är klar. 
 
Hittills har det gått bra. Ikväll rensade jag ur tre skåp och fyllde två kassar som ska till Myrorna imorgon. (Fråga helst inte hur två hela kassar till Myrorna fick plats i de där skåpen). Det är så skönt att börja få något slags ordning, men den största utmaningen är kvar. 
 
Källaren och klädkammaren. Vart börjar man? Har ni några tips? 
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

11 reaktion på “Rensa i röran

 1. Johanna

  Det blev den röda dinerklänningen! :) och idag fick jag tillfälle att inviga min nya ”lilla svarta” från Lindybop då vi skulle på begravning. Har nog aldrig känt mig så ”dressad” på begravning innan. Lindybop har ju massa fina och BILLIGA klänningar! :)

  Svara
 2. Sandra

  Vi har gjort exakt samma som ni, eller ja, vi förvandlade kontoret till barnrum och klädkammaren till kontor ;-) mitt bästa tips är absolut att rensa källarförrådet först så man får plats med det som ska ner, och att få mannen i huset att göra grovjobbet (vi gjorde det när jag var höggravid hehe) lycka till!

  Svara
 3. Johanna

  Börja med källarförrådet är mitt tips, har ni möjlighet så skaffa barnvakt ett par timmar så kan ni röja ihop. Dels är det mycket enklare när man är två och sen går det förhoppningsvis fortare.
  Va hänsynslös i ert rensande, minns ni inte att ni hade det då behöver ni antagligen det inte heller.

  Vi skulle med behöva rensa i vårat förråd så vi får in alla rusdrycker som just nu står i gästrummet på golvet, tyvärr är min man en hamster & jag en röjare vilket ibland leder till kollision.

  Svara
 4. Hanna Blomqvist

  Vi har just gjort en liknande rensning, eller vi är inte färdig än. Vi gör plats för vårt tredje barn. Vi bor i ett litet hus på 115 kvadrat så förvaringsutrymmen är det ont om. Det tar lång tid att bli färdig när man ska göra något noggrant, men det är det värt. Lycka till.

  Svara
  1. Retrolover

   Ja verkligen! Har tillbringat en vecka med _ett_ skåp. Kanske inte världens mest effektiva plan, men dock så tror jag att den är mest effektiv i längden. Lycka till själv!

   Svara
 5. Retrobohem

  Vi flyttade nu och då rensades det skoningslöst. Så befriande! Vi har haft barnvakt och det är guld värt, två personer gör ett jobb mer än dubbelt så snabbt.

  Svara
  1. Retrolover

   Tack! Har själv tänkt på det där med barnvakt, verkar som att det måste bli så när storröjningen av källaren börjar.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>