Svar på frågorna del 2

Finns det något du ångrar i livet so far? 
 
Nej – jag ångrar ingenting. Självklart skulle jag vilja göra saker ogjort som att jag inte hade velat såra människor, göra bort mig och bete mig illa på andra sätt. Men samtidigt så har ju de värsta händelserna i mitt liv lett mig hit – till den bästa tiden i mitt liv. Här och nu. Så därför kan jag inte ångra någonting. Egentligen. 
 
Om man är 20 år och har absolut ingen aning om vad man ska utbilda sig till, har du några tips på hur man kan tänka? Hur kom du på vad du skulle plugga? 
 
Jag började på Lärarhögskolan när jag var 22 och trodde att jag skulle bli som Robbie Williams i Döda Poeters Sällskap. När jag väl fick komma ut på praktik kände jag att lärarjobbet inte var något för mig, mest på grund av att skolpolitiken är som den är, så jag hoppade av. Jag tror att många börjar plugga på en lång utbildning och sedan inser efteråt att yrket inte är något för dem i verkligheten. Därför är mitt bästa råd att prova på det du vill jobba som innan du påbörjar en lång utbildning! 
 
Om utbildningen inte har tidig praktik (första terminen, helst så snabbt som möjligt) kan man till exempel fråga sina vänner och bekanta om man kan få gå bredvid dem en dag. Jag har till exempel gått bredvid en tjejkompis som är homestagingstylist för att se om det var något för mig. Det var det inte. Istället halkade jag av en slump in på ett vikariat som marknadsassistent, gillade det och fortsatte på den linjen. 
 
Undrar ifall du har några tips på vad man kan göra med luggen, något 50-60 tals inspirerat. Klippte lugg i torsdags så tar gärna emot lite tips om du har.
 
Åh vad du fick mig att sakna min egen lugg nu. Jag vill tipsa om att styla den lite 50-tasinspirerat som Bettie Page. Mitt bästa luggtips är att kamma den direkt när du kommer ut ur duschen och sedan föna den rak. Böj sedan in topparna på luggen med en plattång. Lycka till! 
 
 
Vad äter ni för mat? Vi har fastnat i samma maträtter, tips!?
 
Vi fastnar också lätt i samma maträtter. Det vi gör för att hitta nya recept är att använda appar som Koka ihop, så det får bli dagens tips. Sedan kan jag också tipsa om att äta mer vegetariskt om ni inte redan gör det. Det mesta går att göra vego på ett enkelt sätt. Fetaostbollar istället för köttbullar, kryddiga soppor istället för mustiga grytor, Hälsans kök istället för köttdisken. Hoppas du fick lite inspo! 
 
Jag får verkligen inte ihop min rockbillystil med kylan. Vill vara lika snygg som jag är på sommaren men det verkar nästintill omöjligt? 
 
Jag håller med om att kylan är en utmaning om man vill klä sig rockabillyinspirerat. Jag gillar inte att frysa, så därför tipsar jag om att köpa en riktigt varm jacka. Bra jackmodeller är anoraks eller dunkappor som markerar midjan. På fötterna tycker jag du ska ha ett par fodrade kängor. Kängor är snyggt både till klänning och byxor, men det kan förstås vara bra att byta av med ett par fodrade stövlar också. Själv har jag både fodrade kängor och stövlar att växla mellan när det blir kallt. 
 
Att ha klänning eller kjol på vintern är inga problem om du kör med flera par strumpbyxor eller fodrade sådana (om du inte bor långt norrut, där jag bor blir det sällan mer än -20). En annan sak som håller värmen är lager-på-lager som flera koftor och halsdukar under jackan. Fler tunna lager håller värmen bättre än ett tjockt lager. 
 
På huvudet tycker jag att du ska investera i lite olika huvudbonader som passar olika outfits – exempelvis en ullbasker som matchar vintageklänningen, en rockigare variant till jeansen och slutligen en stor, mysig mössa som du kan gömma bandanan under. Halsduken får gärna vara röd, rosa eller leopardprickig. Hoppas du fick lite tips, skriv annars så ska jag göra en extra special åt dig! 
 
 
Jag vill mer än gärna veta hur du gör dina pin curls! Jag får liksom inte till det!
 
Ska göra en video tutorial på detta någon gång. Till dess är mitt bästa tips att locka håret och tupera hårslingan man ska göra en pincurl av innan man börjar snurra. Sedan är det övning, övning, övning som gäller. Hoppas det hjälpte lite grann! 
 
Vem tar dessa snygga foton på dig? Eller gör du det själv?
 
Jag fotar alla outfits själv med ett stativ och en självutlösare. Min kille hade tröttnat för länge sedan om jag hade bett honom att ta foton på mig i tid och otid, haha! 
 
Tack så mycket för alla fina frågor! Ställ fler frågor ifall ni undrar något så svarar jag så fort jag kan. Puss! 
 
Translation: Q & A. Click on the Google translate bar in the menu. 

5 reaktion på “Svar på frågorna del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>