Den EVIGA frågan om luggen

Jag har en evig fråga som jag klurar på. Jag velar, bestämmer mig, ångrar mig, velar lite till och bestämmer mig. Det handlar om min lugg, eller numera icke-lugg. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig för om jag vill ha lugg eller om jag är glad över att den har vuxit ut. 
 

 
Fördelar lugg: 
Alltid en frisyr oavsett om man har utsläppt eller uppsatt. 
Passar min ansiktsform. 
Relativt enkelt att hålla efter om man inte räknar att man måste klippa den då och då. 
 
Nackdelar lugg:
Minskat antal frisyrer som man kan göra. 
Ansträngande de där dagarna när håret får för sig att göra något ”spexigt”. 
Jobbigt om man ångrar sig. Tar minst ett år att växa ut till okej längd. 
 
Åh vad svårt det är! Ibland får jag för mig att jag vill hålla en omröstning eller något så jag slipper vela mellan lugg och icke-lugg. Men så kommer jag på att jag ju måste bestämma själv, eftersom det ju är mitt hår. Äsch.
 
Årets i-landsproblem, helt klart! 
 
Translation: Click on the Google translate bar. 

35 reaktion på “Den EVIGA frågan om luggen

 1. Fröken Loppan

  Jag brukar gå i dem tankarna jag med, men min favoritfrisyr går i princip inte att göra med en kort lugg:/

  Svara
 2. Zombie - Devouring Brains Since 1984

  Känner igen mig i det där. Jag ÄLSKAR att ha lugg, men jag har en virvel på ena sidan av pannan så det är ett förbannat bassel att hålla efter den. Nu är det ett par år sedan jag hade lugg sist och jag försöker att inte bli allt för frestad att klippa lugg igen ;)

  Svara
  1. Retrolover

   Hahaha! Jag har också en liten virvel på ena sidan som ibland bestämmer sig för att separera luggen på ett extremt schnyggt sätt ;)

   Svara
 3. Isabella Lindquist

  Jag har samma i-landsproblem! Lugg är skönt och fint, men just nu har jag precis-ammat-och-fött-barn-hår, som är tunnare och fjunigare än ever Before. Fast det kliar i fingrarna och jag vill ha lugg! Bums. Men vi får se… Du är i vilket fall kalasfin i både och! Men som sagt, I love lugg <3

  Svara
  1. Retrolover

   Jag har exakt samma amningshår-på-utväxt som du! Men tänkte att det snart kommer börja bli lite längre och då kan lugg vara en god idé. Hittills är det väl några cm bara, men det har gått förbi igelkottsstadiet iaf och lagt sig ner. Haha! Mammor emellan ;)

   Svara
 4. MissC

  Ååå jag har precis samma dilemma!!! Kan inte bestämma mig! En nackdel med att inte ha lugg är att de dagar jag inte orkar göra något får jag en ganska tråkigt, vanlig frisyr…om du förstår vad jag menar. Så jobbdagar brukar toffsen vara standard vilket också är lite tråkigt…ska göra ett inlägg med lite olika frisyr bilder också i dagarna :)

  Svara
 5. Johanna

  Jag velar med om jag ska klippa lugg eller inte, just nu trivs jag väldigt bra med min halvlånga lugg som ändå går att få med i toffsen. Att jag dessutom har värdens virvel i pannan gör det hela lite mer komplicerat att ha lugg & har jag en dålig luggdag så måste jag mörda luggen med både plattången & ett ton hårspray för att den ska göra som jag vill så just nu får luggen vara halvlång.

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad jobbigt med virvel. Har en själv men det som funkat är att kamma den direkt efter duschen, inte låta den torka. Tips!

   Svara
 6. BabyPeaches

  Har haft den tanken jag med på sista tiden. Jag har dock inga problem med att klippa av den om jag ledsnar men det där med att ha ”mellantinget” när man väntar på att den får perfekt längd, that part is killing me!

  Svara
 7. Ronja

  LUGG! Du passar kalasbra i det och ramar in ditt fina ansikte jättefint! Kör på det! Jag har haft min lugg hur länge som helst och kan absolut inte tänka mig annat. :)

  Svara
 8. Fröken Loppan

  Min favorit är en suicidebang… En framåt/sidosvept pincurl/victoryroll kan man säg… Har den på ganska många instagrambilder…
  Den går ju att göra med lugg om den inte börjar långt bak.. Men en bettiebang brukar ju göra just detta… Men en vanlig lugg funkar om man drar fram längre hår över luggen och tuperar ordentligt…
  Men ska jag klippa lugg igen blir det en bettie dock har min vanliga precis växt ut så det får vänta ett tag:D

  Svara
 9. Skatan

  Åh! Luggens var eller icka vara… ständigt denna fråga! Nu när jag äntligen lyckats odla ut en lång lugg (dvs som resten av håret) börjar jag såklart fundera på en kort igen… Har på sistone börjat fundera på en clip-on lugg! Micheline Pitt använder det flitigt och hon är ju en schysst hårförebild tycker jag ;) Då kan man ju ha lugg när man känner för det! Har dok inte hittat någon i icke-syntet än som är tillräckligt ljus (är vitblond som du)

  Svara
 10. Skatan

  Åh! Luggens var eller icka vara… ständigt denna fråga! Nu när jag äntligen lyckats odla ut en lång lugg (dvs som resten av håret) börjar jag såklart fundera på en kort igen… Har på sistone börjat fundera på en clip-on lugg! Micheline Pitt använder det flitigt och hon är ju en schysst hårförebild tycker jag ;) Då kan man ju ha lugg när man känner för det! Har dok inte hittat någon i icke-syntet än som är tillräckligt ljus (är vitblond som du)

  Svara
  1. Retrolover

   Ja Micheline Pitt är en av mina smink- och hårgurus. Skitbra tanke, tänker att jag kanske ska köpa en i bra kvalitét och be frisören bleka samtidigt? Kanske är lösningen?

   Svara
 11. Li

  Jag tycker att du passar väldigt bra i lugg och borde klippa det! Håret växer ju alltid ut om du skulle ångra dig. Men man förlorar nog inte så mkt under den tiden det växer ut igen, för det är ju ändå väldigt fint med luggen :) och när det är i en längt som man inte gillar kan man ju alltid använda hårnål och spray :)

  Svara
 12. Linda

  Alltid samma dilemma. Har motstridigt inte klippt lugg igen, på ca 2 år, så nu har den växt ut ordentligt och jag kan göra massa snurrar och vågor istället. Så om jag får för mig att klippa lugg nu igen framåt våren, så får jag bara leta fram lite bilder där man är råsnygg i håret, utan lugg.
  Men. klipper man, så växer det ju trots allt ut igen.. :)

  Svara
 13. Anonym

  Tips! Köp en sån ”lös”-lugg ! Då kan du ju välja varje dag om det är en lugg-dag eller inte :) Går nog beställa online.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>