Det stora klädexperimentet!

Nu har det ju gått två dagar av det stora klädexperimentet. Och hittills har jag fuskat (tyvärr). Undertecknad har nämligen hittat ett kryphål:
Jag använder kläder som jag verkligen gillar men som jag av någon anledning inte använt lika ofta senaste året. Det är egentligen inte fusk per se, eftersom de inte tillhör de där 20% som jag använder jämt, men det är ändå fusk eftersom tanken var att jag skulle använda saker jag inte använder annars. 
 
Alltså! 
För att råda bot på allt fusk från min sida ska jag nu försöka att använda allt i min garderob. Varje gång jag använder en topp eller ett par byxor eller en kofta så måste jag lägga dem i Använda-lådan. Plaggen i den lådan får sedan bara plockas upp och användas i yttersta nödfall. 
 
Hur går det för er? Har ni börjat än? 
 
 
Ps. Dock har jag inte fuskat med att använda de plaggen jag använder mest. Några av de plaggen ser ni ovan, använder dessa jämt och ständigt. Men nu ligger de i en låda och väntar på februari! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

21 reaktion på “Det stora klädexperimentet!

 1. Jessica

  Det är en himla bra ide, jag började i december med projektet att använda alla mina klänningar. Kravet är att jag måste använda dem allihopa innan jag får köpa en ny och de jag absolut inte vill använda måste jag sälja alternativt skänka bort istället för att hänga in den igen och säga: En dag kanske jag vill!
  Lycka till och tack för en väldigt fin blogg!

  Svara
 2. Sofia

  Hej! Roligt experiment, jag har exakt samma ”problem” (skriver ”problem” eftersom det är ett i-landsproblem de lux) att jag alltid väljer bort vissa kläder. Men jag har istället börjat ge bort kläder till insamlingar och köper numera bara kläder som jag antingen MÅSTE ha (typ vinterjacka osv) eller kläder som jag älskar. Inte bara ”den här var rätt fin, den tar jag”. Jag vill känna mig lycklig när jag tar på mig plagget. Det kallar jag vardagslyx! Lycka till med experimentet :)

  Svara
 3. Josephine Foto

  Jag tog mig i kragen idag och rensade halva garderoben och la det på tradera.

  Jag har bestämt mig för att 2014 ska bli rensningens år och de år jag ska bli mindre materialistisk(ja för materialism är faktiskt inte okej när man handlar second hand heller).

  Nu är jag jättepeppad, jag hoppas bara innerligt jag är lika peppad om några månader den där grå dagen när jag behöver fylla mitt svarta hål med något vackert.

  Svara
  1. Retrolover

   GRYMT! Precis samma sak har jag tänkt. Inte hamstra så mycket utan sälja vidare det som är vackert men som jag inte haft på 2-3 år.

   Svara
 4. Natta

  Jag har börjat lite smått också, men måste ta tag i undanplockandet av mina favoritplagg idag så jag inte råkar använda dom nå mer… Ooops! Haha! :-)

  Svara
 5. Johanna

  Har omedvetet gjort experimentet i 2 dagar, mest pga att jag jobbat & börjat okristligt tidigt på morgonen så i blindo (bokstavligt talat, då jag är närsynt) har jag famlat efter kläder i garderoben & bara dragit på mig första bästa som min hand fått tag på.
  Just nu ligger mycket av favoritkläderna i tvätten så detta är ett ypperligt tillfälle att använda det man tycker lite mindre om.

  Svara
 6. CherryElliot

  Hej! Jag tar studenten i vår, och har redan nu börjat leta runt efter lite kläder o sånt. Känner mig dock helt borta, då jag vill ha det i Rockabilly stil. Skulle inte du kunna göra ett inlägg, med tips på kläder, frisyr (gärna som funkar med mössan?), skor, ja allt som hör till!? :)

  Svara
 7. Isabella Lindquist

  Jag spanade in i djupet av min garderob och hittade några bortglömda plagg! Sist jag spanade på dom tyckte jag inte alls att dom passade till mitt hår, tex. Men nu har jag ju en annan frilla, så det ser helt annorlunda ut! Mystiskt det där ;)

  Dina asfina koftor är to die for, förresten! <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>