DIY: Hur man får pastellhår

pastellhår hur gör man
 
Ni som har följt min blogg en tid vet att jag passat på att ha en massa pastellfärger i håret under min föräldraledighet. Bland annat ljusrosa, syrenlila och gammelmormorsblått. 
 
Men hur får man egentligen pastellhår? Här kommer en guide över hur jag har fått mina pastellnyanser. 
 
DIY: Så fixar man pastellhår
 
1. Blanda till den nyans du vill ha. Du kan antingen använda olika färger eller bara en. Jag brukar sedan blanda ut färgnyansen med ett balsam för att få en pastellig ton. Här har jag använt Directions hårfärger från Bluefox
 
pastellnyans i håret
 
2. Börja med att göra en ordentlig inpackning i håret och skölj ur. Detta gör att håret inte är torrt på vissa partier och därför suger åt sig hårfärgen bättre där. Applicera sedan din utblandade nyans i håret. Använd eventuellt färgpensel för att få färgen att täcka överallt. 
 
directions hårfärger fungerar
 
3. Låt färgen vara kvar länge. Jag har haft i min i 60 minuter vid vissa tillfällen. Directions tvättas ut på ett par tvättar och bleks lätt i solen, därför rekommenderar jag att du gör detta på vinterhalvåret. Pastellhår är såklart precis lika fint till tjocka tröjor och vinterkappor!  
 
En annan viktig sak att tillägga är att du bör ha blekt ditt hår innan du färgar med Directions hårfärger. Annars fäster nämligen inte färgen nämnvärt. 
 
Lycka till! 
 
Hårfärgen är sponsrad av Bluefox
 
Translation: DIY: Pastel hair. Click on the Google translate bar in the menu. 

35 reaktion på “DIY: Hur man får pastellhår

  1. Mira

    Åh det ju så sjukt fint med pastell färgat hår! Har själv haft ljusrosa, man känner sig så fin. Synd bara att det inte håller så länge :(

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>