Klädexperimentet såhär långt!

Nu har jag hållit på i en hel vecka med Det stora klädexperimentet. Det går i korta drag ut på att jag använder ALLT i min garderob under januari månad. Det jag inte vill använda eller det som inte passar skänker eller säljer jag. Och efter en liten kort period av yttepyttelite fusk så är jag on track. Såhär har det gått hittills! 
 
Jag har börjat med jeans och toppar. Tyvärr är detta också lite fusk eftersom jag inte har sju par jeans (tack och lov). Så därför har det blivit lite dålig rotation på byxfronten, men olika toppar har jag haft varje dag. Och vet ni vad jag har upptäckt? 
 
Ofta när jag har tagit upp ett plagg som jag inte använt på länge har följande scenario utspelat sig. 
”Den häääär fina toppen, den har jag inte haft på länge! Vad konstigt. Den ska jag absolut inte skänka bort, den kommer jag ju att använda jämt från och med nu”. 
 
Sedan har toppen åkt på och så har jag upptäckt följande: 
1) Toppen matchar ingenting i min övriga garderob. Knappt ens svarta jeans och svart kofta. 
eller
2) Toppen har ett stort hål någonstans eller är sönder på annat sätt. 
eller 
3) Toppen sitter inte bra och har därför aldrig blivit använd. 
 
Man behöver alltså inte vara hjärnkirurg för att förstå varför jag har mina favoriter som jag använder om och om igen. Den andra delen av garderoben är ju bara utfyllnad, ett lir för galleriet, en känsla av att ”jag har massor av kläder” som sen, när det väl gäller, alltid förvandlas till ”varför har jag ingenting att ha pååå mig?” Redan nu har jag påbörjat en ny kasse till Myrorna (dock har jag kastat de sakerna som man inte kan laga). Och jag har också en stor hög med kläder som behövs fixas, lagas eller sys in.
 
Massor med utrymme har frigjorts i min garderob på bara en vecka! Jättekul. Hur går det för er? 
 
 
Vintageklänning som ska sys in, är för stor såhär post-preggo-boobies. Haha! 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

6 reaktion på “Klädexperimentet såhär långt!

 1. Angelica

  Jag har fuskat och gjorde det på ett helt annat sätt. Kollade igenom alla plagg som jag också tänkte så om och ja med en ny kropp som mamma är det bara att inse man inte använder det för att det inte sitter som det gjorde förr eller för att det inte passar till något. Så jag la alla mina favoriter och sånt jag kan matcha ihop i en låda och sen la jag bort alla dom andra och tänker koncentrera mej på att bygga upp en hel garderob av favoriter istället. Hur mycket plats som helst i garderoben nu ! :D

  Svara
  1. Retrolover

   Sommarklänningarna sparar jag till i sommar, så får jag göra en ny rensning då har jag tänkt. Svinkallt här med!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>