Klädexperimentet är färdigt!

Klädexperimentet som har pågått under januari är färdigt! (Ja, eller nästan, har några plagg kvar som jag inte har använt, men de ska användas under februari). Experimentet resulterade i tre hela Tradera-omgångar, fyra besök till Myrorna med fulla kassar och en hel hög med kläder som syddes om. Det finns några vintageklänningar som en sömmerska kommer att få sätta tänderna i eftersom mina egna sykunskaper lämnar övrigt att önska. (Mina sykunskaper: raksöm, sicksack och ”skitsamma om det blir lite snett”). 
 
 
Jag upptäckte hål i min garderob, som stretchjeans med hög midja, behå i rätt storlek (eftersom jag gått ner en hel storlek efter graviditeten) och snygga kostymbyxor. Jag köpte tre nya saker under januari, ett par svarta kostymbyxor, en behå och ett rött hårband från Etsy. Kunde inte komma över min förkärlek för röda bandanas i håret, utan istället hittade jag ett kryphål…meeeen alla har vi våra laster, hehe! 
 
Jag har inte experimenterat speciellt mycket med accessoarer, där vill jag bli bättre framöver. (Kanske kommer ett accessoar-experiment i framtiden). En annan sak jag vill ändra på är att jag vill ha mer färg, inte matcha färger med svart jämt, istället matcha färger med färger. Där tycker jag Elsa är en inspirationskälla. Man ser sällan henne i svart, hon är som en liten karamellburk av färg jämt. 
 
Nu är jag nyfiken på hur det gick för er! Fick ni några insikter, rensade ni ut något? 
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

11 reaktion på “Klädexperimentet är färdigt!

 1. Johanna

  Det gick ganska bra i början av januari, jag rensade ur en massa kläder jag inte använt på jätte länge. Blev en kasse till Erikshjälpen (än så länge) slänga kassen blev en stor blå IKEA påse som åkte till tippen med sånt som var trasigt (varför spara på kläder som är trasiga ? OCH som man inte använder)
  Fick lov att köpa nya täckbyxor & vinterjacka då mina gamla gick sönder efter nästan 10 säsonger på nacken så det är väl okej. Köpte en ny kofta, en grön för att utmana mig själv lite, har annars bara svarta koftor.
  Så har jag bestämt mig för att sy om 2 klänningar jag inte gillar längre till kjolar då jag gillar själva kjoldelen men inte överdelen.

  Har plockat ihop sånt jag inte kan bestämma mig för om jag gillar eller inte för att se om jag använder dom eller inte, annars åker dom till Erikshjälpen i början på mars.

  Svara
  1. Retrolover

   Åh vad grymt och grym plan det där med Erikshjälpen! Har också ännu en utrensning på lut i sommar med alla sommarkläder jag inte kunde ha nu :)

   Svara
 2. Cecilia | Hårdrockande feminist

  Jag har idag och igår rensat igenom min garderob. Lite kläder tog min storasyster, sen ska min bästa kompis få gå igenom högen och resten säljer jag! Det hamnade lite kläder i en ”sy om”-hög för mig med, mamma får nog hjälpa mig lite för jag har inte heller så imponerande sykunskaper.

  Svara
  1. Retrolover

   Bra jobbat! Sydde om en hel del själv, fick sätta slutdatum på allt för jag känner mig själv…gör jag det inte så åker allt in i garderoben igen ”lalllalalala syns inte är lika med finns inte” haha

   Svara
 3. MissC

  Hade en stor rensning i början av hösten när jag skulle dela upp mig på vecko- och helgboende men borde prova det här sen när jag har en mer fast punkt :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>