Tips på bästa förvaringen till hemmet

Jag läser senaste numret av en stor inredningstidning. Där står det återigen om förvaring. Förvaringen som alla vill ha och avundas. Det verkar som att vi svenskar inte kan få nog av förvaring. Den bästa förvaringen är förstås den som sväljer hundra leksaker som barnen inte behöver, böcker vi aldrig mer kommer att läsa, kläder vi inte använder. Förvaringen får gärna billig och rymma massor av dyra saker. 
 
Men istället för att köpa mer smart förvaring så borde vi kanske köpa mindre prylar? Bara en tanke. Dessutom kan man ju faktiskt ge bort saker som man inte längre behöver till någon annan. Det gör jag själv. Ibland ser jag något jag har och tänker ”den här skulle min kompis Jonas gilla” och så får han den. Eller någon annan. Och ingen blir ledsen, alla blir glada. Jag, som vet att mina saker kommer till någon som uppskattar dem och de som får en oväntad gåva.
 
Det är liksom det fina med återvinning och återbruk. 
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 

10 reaktion på “Tips på bästa förvaringen till hemmet

 1. Anna Enström

  Håller med helt och hållet. Vi bor i ett stort hus och har gott om förvaringsutrymmen men det blir lätt att samla en massa skräp. Jag är ganska brutal när det kommer till att rensa, när jag köper hem något nytt försöker jag göra mig av med något annat och jag är allergisk mot prylar som ”kan vara bra att ha, någongång..”
  Min make däremot, han samlar gärna på saker. ”Kan vara bra att ha”. Böcker som aldrig blir lästa, gammal kurslitteratur, VHS-filmer som ALDRIG kommer att se dagens ljus igen..
  Rensa mer, köp mindre! :)

  Svara
 2. Johanna

  Kan inte annat än att hålla med dig, senast igår åkte 2 trasiga tröjor i kassen med slänga kläder & ytterligare 2 tröjor åkte i Erikshjälpen kassen.

  Svara
 3. MissC

  Ja så är det nog :) ska faktiskt ha en riktigt stor rensning och städning nu i februari/mars. Är så skönt att bli av med grejer också.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>