Drömmorgon med UnderbaraClara och FATTA-Ida

drömmorgonunderbaraclara

Gårdagens frukost intogs på ekologiska Saltå Kvarn. Det var Underbara Clara som bjudit in mig, en massa bloggläsare och ett gäng andra bloggare till sitt koncept Drömmorgon. Frukostbordet dignade och stämningen var på topp bland deltagarna.
frukostunderbaraclara

frukostekologisk

ekologiskfrukostmat

Först lite mingel innan själva pratet skulle börja. Jag, Clara och Carrå som driver bloggen Min mormors vind som jag tycker ni ska spana in. Bilden är lånad av Carrå.

underbaraclararetrolover

 

 

Dessa två fina dök också upp, Emma och Un Vélo.

emmasundhunvelo

Drömmorgonens eminenta gäst var Ida Östensson, initiativtagare till bland andra Crossing Borders, You Skate Girl och kampanjen FATTA. Det är bland annat den kampanjen som har fått politiska partier att gå från att vara mot samtyckeslagstiftning vid sex till att vara för. Så jäkla inspirerande tjej att jag nästan gick i bitar.

fattaidaöstensson

Alltså ni förstår inte hur mycket drivkraft det bor i denna kvinna. Blev stormförälskad i hennes go och kände direkt att här är en person att ta rygg på. Allt det där som ofta görs så svårt, så krångligt och obegripligt, gjorde Ida lätt.

Hon pratade feminism, jämlikhet och om att faktiskt göra en förändring istället för att sitta på kammaren. Att våga skriva till sina politiker och ifrågasätta eller ge råd, för det blir de bara glada över. Många hör inte alls från oss, folket, och kan lätt bli hemmablinda. Att starta upp lösningsfokuserade rörelser, kampanjer och att vara många som står upp för sina åsikter.

underbaraclaraidaöstensson

Om jag tar med mig något från den här morgonen så är det att vi kan göra skillnad. Du och jag, men framförallt vi tillsammans. Tillsammans kan vi vara som suffragetterna och inte ge oss förrän en samtyckeslagstiftning är skriven, tills vi tjänar lika bra som våra manliga kollegor som gör samma jobb och tills synen på föräldraskap blir mer jämlik. För både män och kvinnor. Pepp på den!

2 reaktion på “Drömmorgon med UnderbaraClara och FATTA-Ida

  1. MissC

    Ser super gott ut!
    Kul! Nu har jag massa fler bloggar att kolla in och bli inspirerad av :D är så härligt att hitta de där guldkornen.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>