Ekologisk drömmorgon med UnderbaraClara & Saltå Kvarn

Imorse innan jobbet var jag förbi Saltå Kvarn. Det var nämligen en sån där fin drömmorgon igen med UnderbaraClara. Den här gången var temat ekologiskt, och då passade ju frukost på Saltå Kvarn som handen i handsken!

drömmorgonunderbaraclara

Ett gäng fina gäster hade samlats, bland andra Emma, Miriam och UnVelo-Emelie. Alltså den där Emelie, tycker om! *massa hjärt-emojis*
saltåkvarn1

saltåkvarn2

Den här fina affischen. Ville bara ta med mig hem och sätta upp.

retroloversaltåkvarn

Och såhär såg en ut. I favoritklänningen som skymtar lite.

underbaraclaradrömmorgon

Dagens gäst var Emelie Hansson från Naturskyddsföreningen. Clara och Emelie pratade ekologisk mat, närproducerat vs. ekologiskt, vad man själv kan göra för att påverka och vad gifter kan göra med kroppen. Mycket kände jag redan till, men det var också en del nytt som jag gick igång på ordentligt. Sedan jag fick barn så har jag blivit en alltmer medveten konsument och jag köper faktiskt nästan bara ekologiska matvaror numera (men är såklart inte perfekt jämt). Framför allt frukt och kaffe, de stora miljöbovarna, är ekologiska i min matkasse.

Du kan se hela samtalet här: UnderbaraClaras Drömmorgon på Saltå Kvarn. Och om du inte har sett så tycker jag att du ska titta på den här filmen. Förklarar på ett enkelt sätt alla fördelar med att välja ekologiskt.

Tack Clara och Saltå Kvarn för ännu en toppenmorgon!

2 reaktion på “Ekologisk drömmorgon med UnderbaraClara & Saltå Kvarn

  1. Vicky

    verkar så himla intressant med saltås föreläsningar. alltså jag bor alltid ifrån stockholm när det händer som mest känns det som.

    Svara
  2. MissC

    Så kul! :) köper ekologiskt så mycket jag bara kan, även hudvård vilket givit min känsliga hud ett stort lyft. Skönt att slippa gifter :)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>