Hejdå patriarkatet! En #femifilm

För ett par veckor sedan frågade Isabelle Pedersen och Louisa Thorselius ifall jag och ett gäng andra bloggare ville vara med i en film om feminism. En film där olika människor, inte bara bloggare, intervjuas och förklarar varför just de är feminister.

Feminism är för mig en självklarhet. Jag vill att alla, män som kvinnor som transpersoner, ska vara jämlika. Alla dessa kategorier diskrimineras, och det tycker jag är helt åt skogen! Nu får det faktiskt räcka. Snopplönen ska bort, kroppsidealen bort, machokulturen bort och diskrimineringen bort. Adjöken till patriarkatet, ojämlikheter och trångsynthet. Jag tänker kämpa emot patriarkala strukturer och machokulturer var jag än finner dem, och jag tänker också rösta på ett parti som tar de här frågorna på allvar.

Isabelle och Louisa hade 15 personer som tackade ja till att vara med i filmen. Och jag kan bara säga WOW. Så fint, och så otroligt viktigt. Fantastiskt initiativ och är så oerhört stolt över att få vara en del av detta.

HEJDÅ PATRIARKATET!

En reaktion på “Hejdå patriarkatet! En #femifilm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>