Nu löser vi det här!

Nu löser vi det här, en gång för alla.

En vintageklänning eller en retroklänning? 

Båda. Det är helt omöjligt att välja mellan snyggt och snyggt. Ur miljösynpunkt känns det viktigt att inte bara shoppa för att shoppa, utan köpa ”för livet”. Jag kan absolut köpa en nyproducerad klänning om jag känner att den är av okej kvalitét så jag kan ha den länge. Men självklart är det extra lyxigt att krypa in i en unik vintageklänning från 50-talet.

retrolovergrancanaria

Punkspelning eller Sugar Hill?

Punkspelning såklart! Jag kan inte dansa pardans utan hoppar hellre runt och skriker låttexter till Fat Mike. Var på två spelningar denna vecka (NOFX och Alkaline Trio) och träffade faktiskt en fin läsare på den första. Hej Amanda, tack för att du läser min blogg!

Kulinarisk matlagning eller snabbmat? 

Jag vill säga snabbmat, men det är för att jag inte är någon höjdare i köket. Men jag jobbar på det! Just nu prövar jag och Kristofer en matkasse från Ecoviva och hittills är vi jättenöjda. Det är en helt ekologisk matkasse med recept som kommer hem till oss varannan vecka, och den här veckan har vi bland annat ätit grönsaksrisotto, kikärtsbiffar och rotfrukter i ugn med tsatsiki och stekt halloumi. Den sista kommer bli en paradrätt, det känner jag på mig!
Vi får se hur länge vi fortsätter, kanske ett par månader, kanske flera år. Kanske kanske kanske prövar vi en annan matkasse, vi funderar på Gröna Kassen. Men jag älskar ost, så där vinner Ecoviva.

Gympapass eller joggingrunda? 

Joggingrunda alla dagar i veckan! Egentid är inte egentid med trettio andra i ett trångt rum. Och det är ofta därför jag tränar, för att få lite tid för mig själv, andas ut och bara vara. Men just nu är jag lite sugen på att börja med någon lagsport i veckan, vi får se om det blir av.

Läppstift eller läppglans?

Läppstift. Rött.

bandanafrisyr1

Håkan Hellström eller Kent?

Jag säger Kent med motiveringen att de är bättre musiker. Vill även passa på att tillägga att jag aldrig lyssnar på varken Kent eller Håkan eftersom de inte är min grej. Och be om ursäkt till alla Håkan-fans jag trampar på tårna just nu. Självklart är Håkan en duktig musiker, men jag råkar bara tycka att Kent är bättre sådana.

Snyggt eller bekvämt hemma?

Bekvämt. Jag förstår inte folk som vill bo i palats. ”Det är tråkigt att ha det bekvämt”, hörde jag någon känd inredare säga. Är säker på att hen är den där typen av person som har plexiglas överallt, konstiga avstånd till alla bord och konstfulla stilleben på golvet som man trillar in i. Hos oss är allt undanplockat som är 1 meter från marken eftersom världens sötaste naturkatastrof Leo bor här. Ingenting på ett enda fönsterbleck sedan flera månader tillbaka. Snyggt? Nej. Men rätt bekvämt och ganska skönt att inte vara på helspänn hela tiden.

Leo

 

Nära vänner eller många vänner?

Nära vänner, absolut. De viktigaste vännerna är de som jag kan lita på, vara mig själv med och som aldrig dömer mig. Jag har den oförskämda turen att ha systrar som är två av de bästa människorna på denna jord. I torsdags fick jag hänga en hel kväll med dem, lyx på hög nivå.

Spindlar eller ormar? 

Jag väljer ormar, även om de är obehagliga. Mest i konsistensen. Det heter inte så, men ni fattar, det är den där hala-slash-torra-iskalla huden som gör dem så läbbiga. Men spindlar är mitt allra värsta, så det får bli ormar.

Ängsblommor eller snittblommor? 

Alltså. Jag har så himla svårt att plocka blommor från marken. Det är någon överpretentiös existensiell ångest som dyker upp. ”Om jag plockar den här blomman och tar hem den så står den där i någon vecka och så dör den. Och då är det bara jag som får glädjas av den. Men om jag låter den stå där kan den blomma fint för alla andra i flera veckor”. Ja, ni hör ju. Men det får bli snittblommor i alla fall.

tulpaner

Sockerfritt tuggummi eller hubba bubba?

Hubba bubba! Jag älskar tuggummikulor också ur tuggummi-automater. Är kanske den enda personen över 30 som alltid halar fram en enkrona så fort jag går förbi en sådan. Mums!

Slutligen, ångra allt eller ångra inget?

Ångra allt. Jag ångrar hellre saker jag har gjort än att inte ångra någonting för att jag inte har gjort någonting värt att ångra.

Puss och tack för att ni läser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>