Jag är kvinna, alltså borde jag hata min kropp

I tidningarna haglar tipsen tätt. Så gör du för att komma i form till Beach 2014, så förbereder du din kropp inför bikinisäsongen, så går du snabbt ner i vikt och blir nöjd med dig själv. I senaste Amelia kan du läsa en artikel om hur du blir ”Snygg i bikini utan sol” där du får reda på att du kan äta solpiller, massera låren för att minska celluliter och köpa svindyra produkter för att bli len som en babyrumpa.

Budskapet från tidningarna är enkelt: Jag är kvinna, alltså borde jag hata min kropp. Men jag behöver inte deppa ihop eftersom jag kan göra något åt mitt självhat! Och det är inte gå i terapi eller jobba med min självkänsla, nej, nej. Istället ska jag hata min kropp lite mindre genom att banta, träna, köpa dyra produkter, smörja, massera gropiga lår, plocka ögonbrynen och raka benen varje dag.

Ja, vad skulle jag göra utan alla tidningar som berättar för mig att jag inte duger som jag är? Vilken otrolig tur att de finns! Som tack för hjälpen har jag bestämt mig för att ge Amelia mitt allra bästa tips på hur man blir ”Snygg i bikini utan sol”. Jag har funderat på det länge och väl, bett alla kvinnor i min närhet att testa, och det fungerar.

Här kommer århundradets mest revolutionerande tips på hur man blir snygg i bikini:

1. Ta på en bikini.

2. Klar!

6 reaktion på “Jag är kvinna, alltså borde jag hata min kropp

 1. Malin

  Kunde inte sagt det bättre själv. Livet är för kort för att gå runt och ha ångest över hur man inte tycker man stämmer in i bilden en sjuk modebranch skapat. Tänker på mitchell and webb look på Youtube där de skämtar om reklam för män o kvinnors olika roller. Att män kan dricka öl o är great men kvinnor har bara massor av problem etc. Helt klockrent.

  Svara
 2. Jenny Olofsson - For Old Times' Sake

  Jag är så less på alla tidningars tjat om hur perfekt man borde var och hur otillräcklig man är i nuläget. Hur ingen eller någon kommer vilja vara i din närhet om du inte genast gör som det står i tidningen. Sedan visar de upp exempel på kvinnor som är så där perfekta. De ler tillbaka mot dig och du inser att du ändå inte hade någon chans.

  Nu när jag är äldre och värdesätter mig själv mer, så inser jag hur vidrigt det är att tidningar gör så här, utan att känna dåligt samvete. Som att de gör oss en tjänst genom att visa på vilka normer vi borde hålla oss efter för att vi inte ska gå under och falla sönder ovetandes. Självklart är det upp till varje kvinna att ha skinn på näsan nog att stå emot dessa normer, men det är inte alltid lätt när det känns som att kraven blir för många och man knappt vet ut eller in.

  Jag blir äcklad utav att vi har skapat en norm i vårt samhälle där kvinnan ska vara så attraktiv att det är begränsande. Framför allt blir jag arg på ungdomstidningar som är ännu värre. Jag minns själv hur jag läste Frida och liknade tidningar och anpassade mig efter vad som stod, för annars var man ju inte acceptabel. Det är hemskt att se hur stora konsekvenser det får.

  Jag är glad att jag idag är mer kritisk och kan gå efter vad jag själv känner än hur min omgivning säger att jag borde se ut eller vara.

  Svara
 3. Caroline

  Rätt, rätt, du har så rätt!
  Överallt omkring oss finns det uppmaningar till självhat vilket gör att det är väldigt svårt att komma undan. Det är som att media fått för sig att allas mål är att bli lyckliga genom att gå ner i vikt och dom gör allt för att hjälpa till. Därför tycker jag det är så himla bra att du tar upp detta ämne i din blogg. Vi måste bli fler som ser detta som ett problem och tar det på allvar på våra kanaler. Vi är så måna om att visa oss från våra bästa sidor via bilder men att skriva att man duger utan massmedias propaganda hjälper nog många.
  Skrev ett liknande inlägg förra året, vi tänker lika!
  http://minmormorsvind.blogspot.se/2013/12/tankestallare-lucka-17-beratta-om-hur.html

  Kram kram kram!! Vi får ses snart!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>