Jag hjärta bio

Jag älskar bio. Jag älskar lukten av popcorn och förväntan. Jag älskar de sorlande rösterna, prasslande påsar och alla trailers innan huvudfilmen. Jag älskar filmupplevelsen på bio med en stor duk och ett fett ljud. Där, i biomörkret, lever jag mig in. Där har jag räddat Gotham city, dumpat ärkepuckot Daniel Cleaver, burit ringen till Domedagsberget, hånglat med en hundraårig hunkvampyr och valt det blåa pillret. Där har jag levt mig in i många liv och älskat varje minut.

För en tid sedan hade jag ett biobesök jag inte älskade. Jag och Kristofer försökte se Spiderman 2 medan ett gäng kastade popcorn på varandra, sprang runt i biosalen och pratade sönder hela filmen. Jag tror de hade misstagit biografen för något slags öppen mick-kväll där deras röster och åsikter skulle tas emot av publiken. Men biografens publik ville bara se en depressiv tonårs-superhjälte i röd kostym svinga sig från hustak och rädda dagen.

Jag gjorde vad jag kunde, biovakterna gjorde vad de kunde, men bioupplevelsen blev en bu-upplevelse.

När jag skrev till SF och berättade detta fick vi två nya biobiljetter. Hurra vad jag gillar sånt! Några veckor senare gick vi på bio igen. Och den här gången kom känslorna tillbaka. Det bultande hjärtat. Popcorn-lukten. Hålla i handen. Den andaktsfulla tystnaden och det gemensamma skrattet. Biomagin återvände.

Ps. För övrigt är nya X-Men den bästa som gjorts. James McAvoy, vilken skådespelare!

6 reaktion på “Jag hjärta bio

 1. Johanna

  Trist att er Spiderman 2 besök inte blev som förväntat, verkligen skit trist när man unnat sig ett biobesök för det är ju inte direkt billigt att gå på bio. Själv minns jag inte när jag var på bio sist, va nog ett bra tag sen med andra ord, innan vi fick barn var jag & maken ofta på bio.

  Svara
 2. Rebecca

  Åh jag håller med! Värt varenda krona att se en riktigt spännande film på bio, det är då man minns vilka filmer man sett (annars glömmer jag ofta när jag ser någon random på tv).
  X-men days of future past var riktigt bra! Skulle kunna se den 3 gånger till på bio!!

  Svara
 3. MissC

  Fy vad tråkigt det är när folk inte kan uppföra sig :(
  Såg X-man på bio nu! :D gillade filmen (älskar sådant) men reklamen var super lång, 15 min! För lång enligt mig :/

  Svara
 4. Jenny Olofsson - For Old Times' Sake

  Åh ja, jag älskar att gå på Bio! Det är en sån härlig upplevelse.
  Det är fantastiskt att få gör det till en helkväll, där det inte bara är att sätta sig framför tv:n, utan man är där god i tid och hämtar ut biljetterna och köper popcorn (ett måste!!) och sedan går man och sätter sig. Jag älskar spänningen när ljuset sakta sänks och det blir svart och du vet att NU börjar filmen, filmen som du längtat efter att få se. Ja det är något speciellt. Jag gick och såg Frozen/Frost tre gånger på bio, bara för att det var en sån upplevelse och det fick mig att längta hem (bor i Birmingham, England).

  Svara
 5. BabyPeaches

  Det är så värdelöst när det blir så där! Biografpersonalen skulle ha kastat ut dem med huvudet före. Usch. Dessa människor och de som svarar i telefon under biofilmen är bland de värsta i irritationsväg som finns!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>