Om ADIDAS-jackor och att göra slut

Så fort du öppnade dörren så visste du att jag ville göra slut. Du såg det i mina ögon. Du visste och du var inte förvånad, inte chockad, inte överraskad. Inte ens dina läppar som jag kysst samma morgon darrade när du sa okej. Vår relation var redan trasig, men det var jag som insåg det först. Det var upp till mig att slita oss isär, att dra loss och kasta bort. 

Men säg någonting, sa jag. Du sa ingenting, utan satte dig ner med huvudet i händerna medan jag rafsade ihop mina saker. Det krävdes en svart sopkasse för att få ner allt jag hade hos dig och den blev stor och tung och släpade i marken. Jag kånkade den där jävla kassen på tunnelbanan i rusningstrafik från ena änden av tunnelbanelinjen till den andra. Främlingar trampade på kassen med mina ägodelar i, med allt som jag förknippade dig med. Det kändes som att alla visste att i den där fula svarta påsen, där låg allt jag hade kvar av oss. 

Allt, utom mina ADIDAS-jackor. Du såg igenom mig. Du såg att jackorna hade gått från pojkvän till pojkvän. Blivit burna av killar på rad, utan urskillning. Du sa att du inte tänkte vara en i raden och att om jag ville att du skulle ha dem på dig, så skulle du få dem som gåva. Självklart fick du det. Efter den dagen hade aldrig någon pojkvän på sig en av mina gamla ADIDAS-jackor. För du fick dem. 

En röd och en blå. Jag tänker på dem ibland och hoppas att du mår bra. Att du har hittat den där som lagar istället för river. Som släpper in istället för att stänga ut. Som alltid vill berätta allting utan att dölja sitt innersta. För det var inte jag, det var verkligen inte jag. 

En röd och en blå. Det var allt du fick av mig. Och du slängde dem troligtvis redan samma månad. 

En reaktion på “Om ADIDAS-jackor och att göra slut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>