Q&A – femtiotalsklänning, gul concealer och självömkan

I mars (hjälp – vart tog tiden vägen?) hade jag en liten frågestund. Nu är det tydligen redan juni och alltså hög tid att svara på era frågor.

rockabillygirlbandana

Du har så fin hy, vad använder du för smink? 

Men tack! Jag har en så kallad blandhy med torra partier och feta partier. I perioder får jag lite mer kvisslor (läs: finnar) och under långa perioder har jag ingenting alls av den sorten. Jag använder dagligen concealer, ögonbrynspenna, mascara och rouge. Ibland läppstift och eyeliner.
Till huden använder jag MakeUpStores cover all mix, som är en concealer med tre färger, gul, rosa och vit som man själv blandar efter behov. Jag är inte helnöjd utan är alltid ute efter en bra concealer som inte torkar ut mig under ögonen. Den gula färgen i min Cover All-Mix är dock svinbra på att täcka dålig hy. Ifall jag har foundation så använder jag också en från MakeUpStore, och den är verkligen helt underbar.

Jag undrar vart du bor och om du trivs? 

Jag bor med kille och barn i Hammarbyhöjden som ligger söder om Stockholm, ungefär över bron sett från Södermalm. Älskar Höjden som det kallas för att det är både nära city men med skogen runt knuten. Nackareservatet börjar nämligen en minut från min ytterdörr och där har jag traskat runt i timmar, badat i sjöar och haft picknick i vackra skogsgläntor.

anchor tattoo girl forearm

Jag undrar hur dina arbetsplatser har ställt sig till din tatuering på armen. Har du varit tvungen att ha den täckt hela tiden? Jag tar snart ut min universitetsexamen och kommer med stor sannolikhet ha ett ”kontorsjobb”. Jag älskar tatueringar men har än så länge bara placerat ut dem på benen för att lätt kunna dölja dem. 

Min ena tatuering är på underarmen och den sitter där den sitter (jepp – jag har två numera, jag hojtar när den andra är helt klar). När jag är på jobbet innebär det alltså långärmat hela tiden, men tatueringen tittar fram ändå eftersom jag har en ovana att alltid dra upp alla ärmar på tröjorna (har gjort detta hela livet, töjer ut tröjmuddar på löpande band). Dock så tror jag faktiskt inte att mina arbetskollegor egentligen bryr sig så värst, och när vi inte har varit på kontoret så har jag haft kortärmat. En av mina närmaste vänner M (som också jobbar på kontor) har en tatuering på överarmen och hon kan ju köra trekvartsärm hela sommaren. Jag vet inte om jag kommer att bry mig om det här hela livet och så tror jag också att attityden mot tatueringar kommer att förändras. När vår generation blir äldre så kommer det inte vara det minsta konstigt att ha tatueringarna framme under kontorstid. Därför säger jag bara kör på om du vill det, och låt inte vad andra ska tycka stoppa dig! Däremot kanske du ska skippa ansiktstatueringen ;)

Jag vill gärna ha tips på en bra webbshop där jag kan hitta en femtiotalsklänning, en sån där med utsvängd kjol! Alltså, vilka webbshoppar skulle du rekommendera? 

Vad kul! Jag rekommenderar att leta efter något med kvalitét eftersom det finns så mycket skräpiga kopior där ute och dålig kvalitét. Många av mina toppar och kjolar från billiga rockabillymärken har gått sönder efter en tvätt. Sånt gillar inte jag som vill köpa mer långsiktigt! Därför rekommenderar jag El Bastardos egna märke (se bild nedan) och framför allt Retrorocket som jag vet bara säljer hög kvalitét i olika priskategorier. Ifall du vill ha en äkta vintage femtiotalsklänning från 50-talet så rekommenderar jag Etsy!

el bastardo dress

Har du något bra tips på var man kan hitta fina askar/mindre lådor i fina pastellfärger? Jag har kikat på både Åhléns, Lagerhaus och TGR. Tänker mig smyckesförvaring. 

Jag tipsar först och främst om DIY, har målat om en massa hattaskar från bl a IKEA och Myrorna,  det har blivit kalasfint! Annars tipsar jag om House of Hedda som har massa fin förvaring eller Broarne vars små burkar i plåt är typ det sötaste ever.

Hur känns det att börja jobba igen efter att ha varit föräldraledig? 

Eftersom jag tillhör de där konstiga människorna som gillar att jobba så var den största förändringen bara att vara ifrån Leo. I början var det rätt tufft. Jag hade en del konstiga tankar av typen ”Tänk om Leo glömmer bort mig!” eller ”Tänk om Leo tror att jag inte tycker om honom längre!” eller ”Tänk om Leo slår sig och jag inte är där och kan trösta honom!?!?!?! *hålla sig fast i skrivbordet för att inte åka hem och kolla om Leo är okej*”.
Den fasen gick över på ungefär en månad. Sedan blev Leo väldigt papp-ig och då fick jag istället kämpa en del med svartsjuka (sånt man inte bör erkänna i sin blogg för att slippa präktiga kommentarer, men jag är bara mänsklig, och jag kände mig svartsjuk, så var det bara). Jag fick arbeta en hel del med det, försöka tänka ”Åh vad bra att Leo har fått en sån fin relation med sin pappa” istället för ”Wääää, varför fick Kristofer en puss av Leo och inte jag, buhuhu *självömkan, tjurande och chokladätande*”. Nu har jag nått acceptans och insett att det kommer vara såhär, jag kommer att jobba heltid hela livet och jag kommer att vara ifrån Leo mycket på grund av det. Men så har de allra flesta det, jag är inte unik. Däremot har jag turen att ha ett roligt jobb som inspirerar mig, det gör att tiden från Leo känns välspenderad.

diy rockabilly cardigan

Var köper du alla dina fina koftor? Tack för en fin blogg!

Tack själv – utan er läsare, ingen blogg! Mina koftor köper jag på olika ställen, vissa är vintage och ärvda av mormor/mamma, andra retro/second hand, en del är från H&M, andra är från Beyond Retro. Mitt största tips är att leta koftor second hand och göra om själv, läs till exempel mitt inlägg DIY rockabilly cardigan med tygmärken. Hoppas du fick lite inspo!

Puss på er fina läsare!

4 reaktion på “Q&A – femtiotalsklänning, gul concealer och självömkan

  1. Jeanie

    Så fint med någon som säger som det är istället för vad som är pk, fantastiskt uppfriskande! Din blogg är super:)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>