Äntligen lådspärrar

IMG_2390

Leo har fått leva rövare i vårt kök och slitit ut allt ur våra kökslådor på daglig basis. Vi har låtit det vara så eftersom vi dels har resonerat att han lär sig mycket av att undersöka saker, och dels för att vi varit för lata för att montera lådspärrar. Men efter att Leo hällt ut både ris, pärlsocker och ströbröd från vår skafferilåda gav jag upp. Lådspärrar från IKEA köptes och skulle monteras. Trots tummen mitt i handen och tålamod som en sjuåring på julafton tog jag på mig uppgiften.

Det blev såklart problem direkt. Skruv nummer ett tog, men skruv nummer två fastnade halvvägs. Det tog cirka halva kvällen, svordomar och en blåsa på fingret innan K kläckte ur sig den briljanta idén:

-Älskling, du ska inte gå ner i källaren och hämta skruvdragaren?

Eh.

Avdelningen jag borde ha kommit på det själv efter en kvart.

När den första lådspärren satt på plats (orkade bara med en den kvällen) så väntade jag ivrigt på att Leo skulle försöka dra ur skafferilådan. Jag hade lösa planer på att ge upp ett äkta Cruella de Vil-skratt när han gjorde sitt första försök*. Därför väntade jag. Och väntade. Till slut kunde jag inte hålla mig längre, jag bara måste se Leos reaktion. Jag tog med honom ut i köket och visade demonstrativt att skafferilådan, den kunde man inte längre dra ut.

Han brydde sig inte alls.

Jahopp.

*obs skämt

2 reaktion på “Äntligen lådspärrar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>