En rutig vintageklänning från 50-talet

Det här är en av mina absoluta favoritklänningar. En rutig vintageklänning från sent 50-tal eller tidigt 60-tal. Perfekt längd och i fina ljusblåa nyanser.

rutigvintageklänning

Jag fick hjälp av duktiga sömmerskan Ida (vars blogg jag inte hittar, sorry, kommentera så länkar jag) att sy in den eftersom den inte längre passade. Har ju fått två hela storlekar mindre bröst bland annat. Men inte klagar jag för det, för nu kan man ju köpa fina behåar i vilken butik som helst istället för att behöva gå till specialbutiker. Woop!

vintageklänning rutig

Och de där skorna Mimmi från Swedish Hasbeens. Jag tänkte absolut inte köpa dem. Jag hade till och med argument för att inte köpa dem. Men så träffade jag fina Elsa på en lunch och hon hade köpt ett par Mimmi i vitt. Och jag blev så inspirerad av henne att jag bara gjorde det, jag beställde dem där och då, via mobilen. Någon dag senare var de här och jag älskar. De är mina bekvämaste och finaste skor. Jag känner mig som Mimmi Pigg på de allra bästa sätten.

50-talsklänning

Den ljusblåa koftan som jag ärvt av mormor, även den vintage, fick åka på över. Sedan gick jag till jobbet och kände mig så fin, så fin. Sånt behövs extra mycket nu när Leo har börjat förskolan och livet är allmänt superstressigt.

Lite guldkant på vardagen i form av vintageklänningar och Mimmi Pigg-skor.

8 reaktion på “En rutig vintageklänning från 50-talet

 1. BabyPeaches

  Jag säger det igen. Jag dör över hur vacker du är. Du bär upp den här stilen med sån.. asså jag dör.
  Haha, ursäkta men jag blir lika ställd varje gång!

  Svara
 2. Fredrikapåvinden

  Åh Mimmi-skorna är så fina! Har själv ett par men har inte kunnat använda dem pga att de varit förstora men för nån vecka sedan fick jag hjälp att göra extra hål i remmarna så nu sitter de som en smäck <3 Urbota tjusig är du också för den delen. Puss!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>