Nej tack, jag har redan ett heltidsjobb

I tidningarna är budskapet enkelt: kvinna, du duger inte som du är. Men även du har potential, om du bara skrubbar lite mer, köper lite dyrare produkter och lägger lite mer tid på ditt utseende. Alla citerar Coco Chanel som tydligen sa ”Det finns inga fula kvinnor, bara lata”.

Om jag verkligen skulle försöka följa alla skönhetsråd så skulle jag aldrig få tid till annat. Jag skulle ha fullt upp med att skrubba, göra inpackningar och måla naglar. Ibland tror jag att det är det de vill, de där tidningarna. Att vi kvinnor ska sitta och göra lerinpackningar och oroa oss över stenhårda nagelband istället för att fokusera på det som är viktigt. Som typ att starta en revolution, uppnå våra drömmar eller bara ha kul.

Jag är intresserad av skönhetsvård, det är inte det. Det är bara det konstanta sociala tvånget av att man ”ska” göra vissa saker som gör mig irriterad. Jag väljer bort frisörer som förfasas över ens kluvna hårtoppar, hudterapeuter som med bekymrad blick försöker sälja snordyra produkter och killar som drar i ens ljusblonda hårstrån på låren och säger ”du behöver raka benen hela vägen upp, lilla gumman”.

Ni har säkert inte fått infon, men jag har faktiskt redan ett heltidsjobb. Tack och adjö.

4 reaktion på “Nej tack, jag har redan ett heltidsjobb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>