9 riktigt bra TV-serier

Att säga att jag gillar TV-serier är ett grovt understatement. Serier är ju de nya filmerna, lika bra eller bättre som film. Fast nöjet förlängs av att det finns fler avsnitt, ibland säsonger, att se. (Kommer ni ihåg att man på 90-talet trodde att ingen orkade se en film som var längre än 1,5 timme? James Cameron skrattade hela vägen till banken efter succén med 3-timmarsfilmen Titanic).

Nu för tiden så är ju serier inte följetonger med för mycket dramatik där folk tappar minnet eller föder varandras barn (hej Sunset Beach). Många TV-serier nowadays har miljonbudgetar, grymma skådisar och tar månader att filma.

Alltså tänkte jag att jag skulle tipsa er om nio riktigt bra TV-serier utan inbördes ordning.

True Detective 

truedetective

True Detective handlar om två poliser som jagar en seriemördare, men den handlar också om deras personkemi och hur deras relation har utvecklats genom åren. Svart dramaserie med mer än en liten nypa läskigt = framgångssaga enligt Johanna.

Matthew McConaughey fick äntligen visa att han verkligen kunde skådespela. Herreminje! Favoritkandidat till en Golden Globe för sin insats.

New Girl

Zooey-Deschanel-in-New-Girl-Naked-1-04-zooey-deschanel-26901809-1280-720

Ett gäng douchiga grabbar bor ihop och en smula galen feminist (Zooey)  flyttar in, vilket rör om i grytan (minst sagt). Serien är halsgrops-fin och rolig på alla de rätta feel-good-sätten. Zooey Deschanel är så söt att jag får tandvärk. Plus har en massa fina retroinspirerade outfits hela tiden. Favoritcitatet från serien:

”I hope you like feminist rants, because that’s kinda my thing”. <3

The Walking dead

Norman-Reedus-in-The-Walking-Dead

En serie om zombies som fokuserar på vad som händer med människor när de blir utsatta för extrema förhållanden. Men WD innehåller också zombie-heards, valfritt antal hemskheter och massvis med blod. Säsong 5 började så brutalt bra att jag knappt visste vad jag hette efter första avsnittet. Med betoning på BRUTALT. Ryser fortfarande.

Breaking bad

Breaking-Bad-Heisenberg

Fortfarande den bästa TV-serien jag sett. All times. Första säsongen börjar lite segt så det är lätt att tappa sugen, men sedan händer något. Magi. Walter White är anti-hjälten alla hatälskar och BB lämnade ett tomrum efter sig som ingen annan serie lyckats fylla.

How I met your mother

HowIMetYourMotherS07E10TickTickTick720pWEB-DLDD51H264-CtrlHDmkv_snapshot_0550_20111116_220052

Kan inte Marshall och Lily få finnas på riktigt? För då skulle de nog vara mina bästisar (antingen de ville eller ej). Serien fokuserar på ett kompisgäng i New York och baseras på Teds version om hur han träffade sina barns mor. Har haft några av mina absolut roligaste TV-serieögonblick med HIMYM. T ex avsnittet när de åt en sandwich och skulle gå och se en konsert och sen inte hittade tillbaka… *gråtande skratt-emoji*

The Vampire Diaries

tvd-319-damon-elena-kiss

Tonårsdrama och vampyrer. What’s not to like liksom? Nej, jag kommer aldrig tycka att vampyrer blir töntigt. Är 30 plus nu och har insett det. Har man tittat på Buffy the vampire slayer sedan tonåren så har man.

Ps. TEAM DAMON! Ds.

Twin Peaks

Twin-Peaks-cherry-4

Vem dödade egentligen Laura Palmer? Den här kultserien kommer aldrig att förlora stinget. Läskigt bra och obeskrivbar. SE.

Californication

hankmoodycalifornication2560x1440wallpaper6740

Den dumpade författaren och struliga pappan Hank Moody super, röker, ligger runt, spottar ur sig one-liners och tokälskar kvinnor. Serien utspelar sig i ”Hell-A”, Los Angeles, en stad Hank avskyr eftersom han inte klarat av att skriva något bra sedan han flyttade dit. Som tittare så gråtskrattar man åt alla dumheter Hank lyckas med. Samtidigt så tycker man synd om denna tragikomiska karaktär som alltid lyckas trampa i klaveret och aldrig får till det med sitt livs kärlek, den enda som verkligen bränt ett hål i hans hjärta. Efter ett par säsonger blir tyvärr Californication så tramsig att jag inte orkat se klart allt, men de första säsongerna är snudd på briljanta.

Game of thrones

snow2

Svårt att hänga med om man inte har läst böckerna (och även om man har det, kan intyga). Alla heter ju Bron, Bran, Brön och tant Brun! Med det sagt så är denna välproducerade, enormt snygga TV-serie en självklar punkt på listan. Ingen har väl missat GOT?

Det här var nio bra TV-serier enligt mig. Nu vill jag veta vilka jag missat! Vilka är dina bästa serier?

6 reaktion på “9 riktigt bra TV-serier

 1. Eva

  Kul med lite tips på serier. Blev lite nyfiken på True Detective och Breaking Bad. Kan vara bra att ha till hands om det bara är skräp som visas på tvn en kväll ;)
  New Girl kikade jag på från allra första början och följde den serien första säsongen. Gillade den med, hon var ju bara för skön…haha.
  Har hört så mycket om Game of Thrones och ska erkänna att jag är väl en av de få som inte sett någonting av serien…I know, shame on me *L*
  Vill tipsa dig en en superbra serie om du inte sett den redan. True Blood. Har själv sett fram till första avsnittet i 6:e säsongen, men tror 7:e går nu. Så jävla bra…på ren svenska. Den blir ett gift. Har suttit och kikat avsnitt efter avsnitt tills ögonen står i kors på mig.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh ja, New Girl är underbar! Har faktiskt sett True blood och gillade den enda tills de frångick böckerna för mycket (jepp, jag är så nördig att jag läst dem med). Men kanske ska kolla vidare ändå, det finns så mycket att kolla på bara! :)

   Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh, både the Killing och the Fall är ju bra, måste alltså kolla in Madame Secretary!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>