Frågor & svar: kökstillbehör, Ecoviva-matkasse och lila hår på jobbet

Nu var det ett tag sedan jag svarade på lite kommentarer och frågor här på bloggen, så då tänkte jag helt enkelt ta tag i det! 

directionshårfärg

Vad hemskt att du inte får ha lila hår på din arbetsplats! Om du nu vill det, varför inte? <3 Lev liiiivet, gör vad du vill!

Det är inte att jag inte FÅR, det är bara samma grej som jag alltid har i mig, något slags moralpanik över att det som är jag ska sticka i andras ögon. Jag förstår inte varför jag låter mig anpassas så egentligen, ifall fler gick runt och visade sina tatueringar öppet och sportade syrenlila hår på kontor så skulle kanske världen vara ett bättre ställe <3

pastellkök

Kan du skriva vart man hittar/kan köpa de där köks tillbehören?=)
De var väldigt söta!

Tyvärr inte, jag hittade bilden på Pinterest. Men Leilas General Store har så mycket fint att jag går i tusen bitar, kanske finns något för dig där?

Wow på matkassen! Kollade deras hemsida nu och det står fyra middagar och fyra portioner, alltså fyra portioner på en middag? Låter ju rätt billigt isf. Tack på förhand!

Ja, hurra för Ecovivas ekologiska matkasse! Ekologiskt och vegetariskt och svingott. Finns det något minus så är det väl att en del måltider tar lång tid att göra (en till en och en halv), men det kan å andra sidan bero på att vi är rätt långsamma. Och det gör inte så mycket när man väl sätter sig ner och äter. Jag och K gillar ju att äta och ofta är det så SJUKT gott att det inte blir två matlådor på en måltid (vilket ofta är tanken). Nu för tiden så äter Leo också ibland (när vi hinner laga innan han ska sova) så man skulle väl kunna säga att för vår del så går det typ 3 portioner per måltid istället för 4. Vissa rätter innehåller mer mat än andra och vissa är som sagt så goda att man inte kan spara en endaste lilla bit. Vill ni att jag fotar någon maträtt någon gång så är det bara att hojta!

retroloverbarnrum

Undrar vart du köpt lejonkudden, min nu ett-åriga son är född i lejonens tecken. Skulle passa så bra i hans rum.
Hoppas att det är okej att köpa en likadan. 

Självklart är det okej, jag har nada av det där ”nej det här är min grej och min stil” i mig. Alla får köpa exakt allt jag köper. Den är från Åhléns!

Jag köpte mig hela Harry Potter-serien på engelska direkt. Har inte ens läst den på svenska. Ett av de bästa köpen jag gjort då jag fick alla böcker i en samlingsbox :)

Det här sista var egentligen inte någon fråga, men jag vill ändå ta med den för att berätta hur mycket JAG ÄLSKAR HARRY POTTER. Jag kommer liksom aldrig sluta göra det, hur gammal jag än är. Jag var 16 år när min lillasyster fick Harry Potter och de vises sten i julklapp. Som vanligt när hon fick böcker på den tiden så slängde hon dem i en hög och sprang iväg för att kicka en fotboll eller stå på händer. Det var istället jag som la vantarna på boken. Redan på julafton frågade jag henne om jag fick läsa den, och det fick jag såklart. Den läsupplevelsen förtjänar ett eget blogginlägg, har aldrig känt så för en bok tidigare. Den julen så läste jag om boken en gång till och sedan kollade jag upp när nästa översättning till svenska skulle släppas. Det skulle den göra i februari och två plågsamma månader senare så köpte jag den också.

Sedan insåg jag att bok nummer tre ju redan hade kommit ut på engelska, så det var bara att köpa. Jag satt som 17-åring med ett översättningslexikon och läste Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Sedan dess har jag ställt mig i kö till alla böcker och ställt in alla planer en hel helg när boken släppts för att bara kunna läsa konstant hela tiden. Jag har varit så nördig som man någonsin kan vara med något när det gäller Harry Potter. Nu vet ni!

Puss

4 reaktion på “Frågor & svar: kökstillbehör, Ecoviva-matkasse och lila hår på jobbet

 1. Johanna

  I love Harry Potter, jag & min kompis Anna var till Norrköping & tittade på HP utställningen när den var på Sverigebesök, så fantastiskt att få kliva in i den förtrollade världen runt Harry Potter & alla dom andra.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh vad kul! Ett av mina resemål jag vill göra är att åka till Harry Potter-filmvärlden i England <3

   Svara
 2. BabyPeaches

  Det är helt okej att älska Harry Potter. Som det ser ut nu så ska jag göra ett besök på ”The Making of Harry Potter” i London när jag åker i mars. Hoppas verkligen att planerna går i lås :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>