Don’t throw it all away

Sopbergen bara växer i världen. Vad ska man göra? var det någon som frågade mig. Det är ju ingen idé?

Det är klart att det är! Låt oss därför inspirera varandra och berätta om saker som vi inte slänger. Som vi istället försöker att göra om, spara eller återbruka. Här kommer därför fem saker som jag inte slänger.

1. Ägg där datumet gått ut

Ägg håller faktiskt en hel månad, till och med två, längre än vad det står på förpackningen om de ligger i kylskåp. Därför slänger jag aldrig ägg som är ”för gamla”.

superlivingskålamandaägg

Psst! Du har väl inte missat att du kan vinna den fina skålen här

2. Kläder

Om något är sönder så försöker jag att rädda det, om jag inte längre vill ha det så skänker jag bort det. Men jag skulle aldrig någonsin slänga fullt fungerande kläder.

3. Gammal mjölk

Nu ska jag erkänna att jag är paniskt rädd för sur mjölk. Jag vågar inte ens smaka på mjölken av rädsla för att den är sur. Men vet ni vad? Om man gör pannkakor på mjölk som har stått några dagar för länge i kylskåpet så smakar det inte det minsta surt. Bara som pannkakor gör i allmänhet. Alltså har jag hittat en lösning på min sur-mjölk-fobi: göra pannkakor!

4. Disktrasa som luktar surt

När disktrasan luktar surt så kokar jag den i en kastrull. Vattnet blir då ganska brunt och äckligt, men efteråt så är disktrasan luktfri och går att använda längre.

retroloverbarnrum

 

Leos molnkudde har jag sytt av ett gammalt underlakan. 

5. Gamla lakan

Så länge som ett gammalt lakan inte är totalt förstört så sparar jag det. Det läggs sedan i ”sylådan” och förvandlas till vimplar, molnkuddar eller bara trasor som jag använder till städning.

Visst finns det mycket saker som man inte behöver köpa nytt? Nu vill jag höra vad ni inte slänger!

Translation: Don’t throw it all away. In society today we throw away too much stuff. There are mountains of garbage growing everywhere. I’ve listed 5 things that I try to not throw away, unless it’s beyond redemption. Do you ever think about this, and if so, what are the things you don’t throw away? 

3 reaktion på “Don’t throw it all away

 1. Maria

  Jag brukar skänka bort till exempel böcker och kläder jag inte längre vill ha. Slöseri att slänga saker andra kan ha användning för.
  River den sista biten av osten som man sedan kan använda till såser och gratänger.
  Pressa ur saften ut de hårda och mjuka apelsinerna till en god juice. Smakar supergott!
  Det är några av mina tips!

  Svara
 2. BabyPeaches

  Jag har också panik ang gammal mjölk så det var ett superbra tips ju!
  Det där med disktrasan var något nytt, det ska jag testa.

  Och att gamla lakan är perfekta trasor, det lärde jag mig när jag sommarjobbade inom sanering, de använder jämt gamla lakan, och även handukar, som trasor. Supersmidigt!

  Svara
 3. sia

  Slänger nog inget förutom mat som är dålig och tyg som är jätte trasigt. Annars säljer jag eller ger bort, ex om jag har köpt fel te sort, pennor jag inte gillar eller fel bindor så frågar jag nån som brukar använda det eller som jag tror vill ha, om hen behöver eller vill ha det, oftast i familj. Möbler säljs på blocket eller skänks till lokala loppisen. Kläder skänker jag i sån kontainer uff/myrorna/eller vad det finns.

  Bra ämne att skriva om. Mer sånt här!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>