Vem är DU?

vintageklänning

Jag är så sjukt nyfiken på dig som läser den här bloggen! Vem är du, vad har du för intressen, var bor du, hur många vårar har du levt på jorden, gillar du också vintageklänningar osv. Du får såklart vara hur anonym som helst, och berätta precis vad du vill, men det vore kul att veta lite mer om dig. Så skriv gärna en kommentar och berätta! Har du blogg eller Instagram eller Pinterest så får du gärna länka, så lovar jag att kika. 

<3 till alla som skriver

Translation: Who are you? I’d love to know more about you! What are your interests, where do you come from? Please leave a comment below, and if you have Instagram/yourownblog/Pinterest, please leave a link. I promise to look at it. 

26 reaktion på “Vem är DU?

 1. Jenny

  Hej Johanna! Jag heter Jenny och har läst din blogg ett tag nu. Jag bor i Skåne med man och två hankatter och är bra på att fixa saker. Jag läser fina bloggar som inspiration, så mycket bättre än tidningar! Har inte Instagram eller blogg själv men kanske borde skaffa :) Kram och tack för enfin blogg!

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Jenny! Vad kul att du skriver, extra kul att du bor i Skåne! Håller med om det där med tidningar, det finns nästan inga tidningar idag som jag läser som går upp mot bloggarna. Alla är så himla kreativa och grymma. Tycker absolut du ska skaffa Instagram om du känner för det! Tack för att du läser min blogg :) Massa kramar

   Svara
 2. Hanna

  Jag heter Hanna är 22 år, bor i Göteborg och läser på juristprogrammet. För att koppla av så cyklar jag mountainbike och klättrar. Jag tycker det är himla fint med vintageklänningar men använder det inte själv, inte riktigt min stil. Däremot är jag hooed på porslin och samlar på framförallt på koka blå.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Hanna! Åh vad spännande det låter att klättra, har alltid varit lite småsugen. Är dock lite (eller väldigt) höjdrädd så det är alltid det som hindrar mig. Vad kul att du bor i Göteborg och pluggar till jurist också. Extra tack för att du tog dig tiden att kommentera, blir så himla glad över att få lära känna dig och andra lite bättre. Ps. Är också helt hooked på porslin! Borde skriva mer om det va? Ja det borde jag ju. Kram!

   Svara
 3. sia

  Hejsan, mitt namn är Sia och jag är 25 år, jobbar som uska och är utbildad till det samt inom hotell/restaurang. Vet inte vad jag vill bli/jobba med, men vet att det viktigaste är att det är något som jag tycker är roligt och som fungerar med vardagspusslet, då min familj är no.1 viktigast i mitt liv. Jag gillar porslin, retromöbler och en del vintageklänningar, men är ändå ganska blandad i min stil med mest nytt och lite lite retro/gammalt (min sambo och jag har olika idéer kring snygg/ful inredning) :) jaa vad mer, tycker om löpträning, vår, växter, hundar. Är en typisk hemmaperson, när jag var yngre(?) var jag ute mycket och festade och var på knasiga äventyr men efter några hårda år så tröttnade jag totalt och är nu raka motsatsen skulle jag vilja påstå. Dricker sällan, umgås inte lika frekvent med folk utanför jobbet och är jäkligt bekväm av mig. Är jätte intresserad av barns utveckling (mitt eget framförallt), miljö, människors lika värde osv och kan verkligen bli i gasen i en sådan diskussion (alltså driven):) Och juste det bästa jag typ vet är gamla svartvita filmer!!
  Tycker om din blogg främst för bra inspo till klädstil och framförallt inredstil! – men tycker du är himla bra på att skriva med.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Sia! Förstår precis hur du tänker med vardagspusslet, det kan vara lite krångligt det där. Min kille är ju sjuksköterska på ambulansen numera men det funkar bra för oss så länge som vi planerar. Det är bara när det sker oförutsedda saker som övertid (vilket du kanske känner igen dig i som också jobbar inom vården) som det blir lite problematiskt :) Hoppas du hittar vad det är du vill göra i framtiden! Det känns som att vi gillar väldigt lika saker (och jag och min sambo har också HELT olika syn på inredning, hur gör man liksom?! haha) Jag gillar också att springa runt i skogen, porslin, retromöbler och blandar vintageklänningar med retroklänningar hejvilt. Tack så jättemycket för att du skrev till mig här och för att du läser min blogg, det betyder massor! Massa kramar

   Svara
 4. Lovlilett

  Hej Johanna! Först och främst älskar verkligen din blogg, och klänningen som du har på bilden är så himla fin. Ja, som du förstår så gillar jag också vintageklänningar. Mitt namn är Sandra, är inne på mitt 28:e år i världen och min sista termin på masterprogrammet i strategisk kommunikation i Lund. Det intresse jag ägnar mest tid åt är min egen vintageblogg, som jag driver för att sprida inspiration och för att dela med mig av min egen väg mot ett liv med mer vintage och som är mer hållbart. På bloggen får jag utlopp för flera stora intressen som att skriva, fotografera och för svunna tider. Jag älskar historia och är en riktig romantiker – allt det jag tycker är finast nästan fanns mellan sekelskiftet 1900 och 1940- talet. Just nu är jag i full gång att planera mitt bröllop nästa sommar och har på kort tid fyllt en Pinterestmapp med vintageinspiration till bröllopet.

  Tack för din fina blogg!

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Sandra! Tack för din kommentar, du har verkligen en jättefin blogg och jag är så glad att du delade med dig av den :) Man märker verkligen att du gillar att fota i de bilderna du tar, önskar att jag själv var bättre på det planet. Har du tips så får du hemskt gärna dela med dig! Supergrattis till bröllopet också, åh så fint det låter. Har själv läst kommunikation så vi har väldigt lika intressen du och jag. Jättekul att du skrev och ännu roligare att du skrev att du älskar min blogg, blir så himla himla himla glad <3 Massa kramar till dig!

   Svara
 5. Eva

  Hej Johanna
  Jag heter Eva och fyller snart 45 år. Bor på Hammarö utanför Karlstad. Flyttade hit för drygt ett år sedan för att jag fann kärleken här:)
  Jobbar som habiliteringsassistent på ett gruppboende. Jag älskar inredning och gillar att fota. Något annat som intresserar mig är amerikanska bilar, musiken och klädstilen från 50- och 60-talet. Har ingen vintageklänning….än, för jag är säker på att jag en dag kommer skaffa en. Har istället nya klänningar i rockabilly stil.
  Skulle väldigt gärna vilja ha en amerikanare, men man får ju rätta sig efter plånboken så att säga…ler. Tycker om att åka på bilträffar ibland. Gillar att laga någon god mat och äta tillsammans med goda vänner, tar gärna vin till maten. Älskar whiskey och då helst single malt och gärna rökig.
  Musik är viktig för mig och jag gillar allt möjligt, som hårdrock, rock, 50-60 tals musik, nyare rockabilly, blues och även en del country. Det enda jag inte gillar är jazz och dansbandsmusik. Tycker om att vistas ute i naturen, där jag återhämtar mig, samlar kraft. Har katt och gillar även hundar. Min sista hund jag hade var en varghybrid, även kallad american wolfdog som var helvit. Vilken underbar hund han var….saknar honom än och pratar om honom ibland.
  En annan sak som jag har som hobby är att måla om möbler eller saker så de blir fina och användbara igen. Tycker mycket om att pyssla och lägger ut bilder på instagram där jag heter wolfmom70, bloggar också ibland och du hittar mig på wolfmom.blogg.se

  Det blev en del om mig…ler. Har följt dig ett tag och tycker din blogg är intressant, inspirerande och kul.

  Ha det gott och sköt om dig.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Eva! Åh vad glad jag blir att du skriver här, du är ju en av dem som brukar kommentera då och då, och sånt lägger man på minnet :) Åh jag skulle också vilja ha en amerikanare (en rosa bubbla skulle jag iofs inte heller säga nej till). Jag gillar också att laga god mat och vi har liknande musiksmak (är en gammal rocktjej jag med). Återigen, jag uppskattar så enormt mycket du och de andra som lämnar små avtryck med jämna mellanrum. När man bloggar så kan man lätt inbilla sig att man är väldigt ensam (även om statistiken säger annorlunda) så då är det superkul att höra från dig! Massa kramar fina du

   Svara
 6. Lucie Watson Donenrt

  Jag heter Lucie och är 28 och är både svensk och skotte, mina intressen rör sig runt att dansa; balett, Swing, Latinamerikanska danser så som Salsa, Cha Cha etc och jag har en stor passion för vintage kläder och inredning. Jag bor i Stockholm på Kungsholmen vilket jag älskar. Jag skriver väldigt mycket om vintage och second hand på min blogg myworldofvintage.blogg.se. jag försöker att alltid ha med tips och råd i varje blogg inlägg, jag vill inspirera andra. T.ex har jag skrivit en steg för steg blogginlägg om hur man tapetserar om en 50-tals fåtölj.
  Jag önskar att jag hade fler vintagekläder, särskilt toppar, jag brukar ofta blanda vintagekläder med moderna plagg då det ger mig mer flexibilitet beroende på vad jag ska göra på jobbet.
  Jag följer fler olika vintagebloggar och önskar att jag hade mer tid att ha en lika fin och inspirerande blogg som alla andra.

  Svara
 7. Bookworm

  Hello! My name is Gitte, I’m 35 and from Denmark. I blog (The Bookworm’s Closet) about books and vintage clothes – and whatever I’m in the mood to write about :-) Basicallly it’s a mix of book reviews, outfit posts, inspiration and what I’ve been up to. I love reading personal blogs about books and fashion – or just life in general. I live in Copenhagen with my boyfriend and our two crazy cats. Oh, and I love to knit!

  I’m also on Pinterest and Instagram

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hi Gitte! You already know I’ve been by your blog (the poop story still makes me laugh hehe). I really appreciate you leaving a comment and it’s really nice to hear that I’ve got a danish writer! I’m almost part danish myself (in my fantasies at least, I’m actually not, I’m just a skåning who wishes she lived in Copenhagen sometimes). I love to knit as well, but I haven’t done it these past few years. But I always know I’ll pick it up again one day. Thanks again for leaving your mark on my blog, many hugs to you!

   Svara
 8. Fröken Loppan

  Hej!
  Jag älskar vintageklänningar och allt 40-60 tal egentligen. Bilarna, musiken och kläderna!
  Har en helt underbar, trotsig och galen katt som heter Oskar men brukar kallas för ”håriga sambon”.
  Har alla körkort förutom buss och har egen motorcykel. Längtar till det blir lite varmare så jag kan ta ut henne på en runda!
  Har instagram men den följer du redan: frokenloppan heter jag där:)

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Fröken Loppan! Vad kul att du läser här också, tusen tack för att du lämnade en kommentar. Jag älskar också det mesta som är 40-60-tal (mest 50s men det vet du ju redan). Vad coolt att du har egen hoj, det visste jag faktiskt inte! Som sagt, jättekul att få höra från dig här, uppskattar verkligen varenda kommentar så otroligt mycket. Stor kram!

   Svara
 9. Amanda

  Hej! Jag heter Amanda och är 24 år och bor i Liljeholmen i Stockholm. Jag började läsa din blogg när jag var gravid i höstas för jag ville läsa en vintage/retroblogg av någon som har barn :) Mina intressen är bla min familj, dans, tv spel, resa och secondhand/vintage/retro. Jag tycker din blogg är jätteinspirerande och tycker dina sminkinlägg, klänningar, samt inlägg om dina resor med familjen är intressnta att läsa :)

  Svara
 10. Ulrica

  Jag heter Ulrica & bor i Skåne, utanför Malmö. Är gift & har 2 barn. Jobbar som undersköterska på röntgen.
  På fritiden är jag scoutledare samt skjutsar sonen till skyttet. Jag är musiktokig & fotograferar lite då & då med min systemkamera. Å så älskar jag mina katter, har 5 st ;)
  Jag älskar 50-talet, ffa frisyrer & Rockabillyklänningar. Jag längtar efter värmen så jag kan använda dessa kläder ;)
  Jag finns på Pinterest (följer dig) & på Instagram (@76vintagesmurfen) & så har jag en blogg mammaulrica.blogg.se (tror du kommer till den via mitt namn).
  Din blogg hittade jag nog på blogg.se startsidan & upptäckte att vi hade 50 talet gemensamt. Vet ej hur länge jag följt dig.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Ulrica! Ännu en skåning (yay!). Vad kul att du är uska, min kille är ju sjuksköterska. Tycker på riktigt att undersjuksköterska och sjuksköterska är de kanske coolaste jobben som finns. Man hjälper så många och jag är så himla stolt över min sambo som är det. Att du har följt mig ända sedan blogg.se-tiden känns ju hur coolt som helst! Vad kul att vi har 50-talet gemensamt också, det här är verkligen det bästa med att blogga, att hitta så många likasinnade människor där ute. Tack för att du kommenterade, blir verkligen så himla glad <3 Stor kram!

   Svara
 11. Johanna

  Jag heter Johanna, har läst din blogg ett par år nu. Kommer inte ihåg hur jag trillade in här men är iaf en trogen läsare. Bor i Dalarna med min man & min dotter i en 60-tals kåk, har 2 jänkare från -63 & en Vespa från -54. Jag är mer för rockabilly än vintage, även om jag gillar båda, men försöker ändå handla second hand och på loppisar för att spar på miljön & min plånbok.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej Johanna! Åh vad fint att du kommenterar, dig känner jag ju sedan länge eftersom du är en av dem som verkligen gör det. Sånt uppskattar man verkligen så himla mycket, så – verkligen – tack för att du tar dig tiden att göra det. Tycker också att det är så sjukt ballt att du har, inte en, utan TVÅ jänkare! Wow. Stor kram!

   Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hej och Wow vilken cool blogg du har! Jag blir helt fascinerad av ditt liv. Tack för att du kommenterade och jättekul att du vill följa mig! Massa kramar

   Svara
 12. Selma

  Hej! Jag heter Selma och är 15 år från Lund. Jag har läst din blogg ett tag och blivit mer och mer beroende ;) den senaste tiden har jag börjat inreda mitt rum i femtiotalsstil med pastellfärger! På min födelsedag fick jag tre stycken efterlängtade äkta vintage-50-talsklänningar med underkjol och jag bara ääälskar dem och vill ha på mig dem hela tiden!! När det blir varmare kommer jag nog ha dem i skolan och till vardags också, det blir för få tillfällen att klä upp sig!
  Jag har gått in på Etsy och liknande många gånger och tittat på klänningarna och velat ha dem men det är så dyrt! :( så nu har jag börjat sy. Det är så roligt att få designa och skapa precis som man vill!
  Ha det bra! <3

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh välkommen hit, Selma! Vad kul att du gillar min blogg och ännu roligare att du har börjat sy själv. Jag önskar jag hade tålamodet att lära mig, kan sy in saker på sin höjd, men en dag så :) Vad fint det låter med femtiotal och pasteller i ditt rum också, finare saker finns ju knappt! ;)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>