Behålla stilen på jobbet

retroloverkontor

När jag började arbeta på kontor så var jag först lite osäker på hur jag skulle kunna behålla stilen. Men med retro och vintage så är det faktiskt väldigt enkelt! Det hela sitter i detaljerna har jag upptäckt.

retrocherryblouse

En svart kofta och en vanlig svart pennkjol tillsammans med en retroinspirerad blus funkar super. Och jag har inte heller några problem med att ha på mig min ”bandana” längre. Nu sitter jag såklart inte i receptionen eller har hundra säljmöten varje dag, men ett rött hårband har aldrig stört någon såvitt jag vet.

collectifcherryblouse

Det enda jag saknar lite grann är väl att kunna ha trekvartsärm. Jag är inte bekväm till 100% med att visa tatueringar på arbetstid och eftersom jag har en på underarmen så sportar jag långärmat cirka jämt. Men men! Jag tänker att det där kommer att förändras med tiden, när vi blir äldre så kommer det inte längre att kännas problematiskt. Och när jag blir gammal och rynkig så har jag en hoper färgglada tatueringar. Kan inte tänka mig något finare!

7 reaktion på “Behålla stilen på jobbet

 1. Ulrica

  Det är nackdelen med att jobba inom vården ;), landstingets vita kostym är gräslig, haha . Har dock haft 50-tals frisyr 1 gång på jobb :) Lär säkert blir fler gånger

  Svara
 2. sia

  Vad fin du är! :) Vill också kunna va ”mig själv” på jobbet, det är svårt det där.
  Och precis som ovan person har jag jobbat i vården och haft på mig landstingets fula kläder som är som en obekväm jumbo stor pyjamas, min lust att fixa fejs och frisyr blev som bortblåst iochmed min jobbklädsel.

  Svara
 3. Fredrikapåvinden

  Jag har nog alltid känt mig ganska fri i att ha på mig vad jag vill när jag vill, men när jag började jobba på en bokhandel för två somrar ställdes jag inför dilemmat att jag inte alls visste vad jag ”kunde” ha på mig. Det kändes som att alla mina kläder var för korta, visade för mycket hud, var för genomskinliga eller färgglada… Så konstigt att helt plötsligt känna att en måste anpassa sig…. Nä jag hoppas att som du skriver att det kommer försvinna med åren….

  Svara
 4. Sonia

  Jag sitter i reception, har en fäbless för 60tals mode, jag gick till en början med svarta byxor och svartkavaj, nu kan jag ha mina färgstarka a-formade klänningar utan problem, de flesta kommenterar mina klädval, men enbart på ett positivt sätt :D <3

  Svara
 5. Robin

  Jag bryr mig faktiskt inte nämnvärt över att visa mina tatueringar på jobbet, och har haft kunder som nyfiket undrar vad det står :) Tror inte att det är så dramatiskt med tatueringar längre, det är så vanligt nuförtin’. Förstår att det finns branscher där det är mer känsligt (typ.. en jurist med en döskalle på underarmen kanske får folk att hölja ögonbrynen, hehe) men i reklambranschen är det ju snarare regel än undantag att folk har tatueringar :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>