Mål 2016

retroloverkök

Jag gillar ordet mål, det känns så mycket bättre än nyårslöften, tycker ni inte? Att ha ett mål är ju att man siktar högt och hoppas nå en bit på vägen. Att lova någonting och sedan inte kunna hålla är en annan. Därför gillar jag ordet mål bättre än nyårslöfte!

Inför 2016 har jag minskat ner på antal mål från förra året. Jag brukar alltid träffa ett gäng vänner i januari och skriva ner mål på en bit pappret och stoppa i ett kuvert. Sedan ett år senare så öppnar man och läser. Problemet med själva klistrandet har jag upptäckt är att man omöjligt kan minnas vilka mål man satte för sig själv. Därför tänkte jag nu prova att skriva mina mål här i bloggen istället!

Mål 2016

Ta körkort. Jag är en bit på väg, men behöver göra det sista.

Rensa ut. Alltid med på listan eftersom jag aldrig når hela vägen med mitt rensande. Jag har helt enkelt för mycket saker här hemma som jag inte använder och älskar. I år tänkte jag testa KonMaris metod ”The Art of Cleaning”. Någon som har läst den?

Ha en skärmfri kväll i veckan. För att främja lite pyssel, mental återhämtning och annat fix. Jag tänker mig tisdagar, men att det kan variera mellan måndag-tisdag-onsdag ifall det skulle behövas.

Bli en bättre soffpotatis. Bli bättre på att lägga mig i soffan direkt efter jobbet som Kristofer gör istället för att fara runt och städa. Märker att jag ibland håller igång till klockan 20.00 och gör saker som ändå inte syns, torkar av någon yta här, plockar upp någon leksak där, flyttar om tandborstar osv. Dagen efter är det ju ändå kört igen pga städa när man har småbarn är som att skotta när det snöar. Bättre att städa grundligt en dag i veckan och låta hemmet förfalla däremellan! Här inkluderar jag dock inte saker som måste göras, som att slänga saker i tvättkorgen, plocka in och ur diskmaskinen med mera. Vardagliga måsten ska fortfarande göras, det är det onödiga städandet jag vill komma ifrån.

Vänner. 2015 var ett väldigt tomt år på vänfronten, särskilt på hösten. I år tänkte jag umgås mer med vänner som jag mår bra av. Inga energitjuvar, utan folk som jag har kul med!

bersåkoppblomma-700x463

5 reaktion på “Mål 2016

  1. Jess

    Ett mål till du kan ha är tex att bli göteborgare? Alltså, inte sådär vitsig utan faktiskt flytta hit. Det kan vara det stora målet, men att komma hit några gånger räcker gott också. ❤️ Helst ser jag ju att du packar ner familjen och flyttar in i våran källare men det förstår ju tom jag att det blir lite jobbigt att byta jobb för båda två och hitta nu dagisplats år Leo osv!

    Svara
  2. Pingback: Hur gick det med målen 2016 | Retrolover | Retroblogg om vintageklänningar och mammalivet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>