Gravid vecka 16

gravidvecka16preggo

Tack för alla lyckönskningar och fina kommentarer! Både här, på Instagram och ni som skickat gulliga mejl. Ni är ju bara <3

Idag går jag in i vecka 16 enligt min preliminära beräkning. Jag är alltså mitt i de så kallade ”spökveckorna”, när gravidsymptomen har minskat samtidigt som det är för tidigt att känna fosterrörelser. Under hela graviditeten, både den här och förra, tycker jag spökveckorna är lite läskiga. Man har visserligen kommit över milstolpen vecka 12 (när den allra största missfallsrisken försvinner) men samtidigt så kan man inte vara säker på att det är något där inne. Hoho, ropar man och känner efter extremt mycket. Var det där en liten spark, eller var det bara lite nerver i kläm – eller lite luft på väg någonstans?

När jag läser om vecka 16 så står det ofta saker som att ”nu när illamåendet är borta…” Då vill jag mest kasta huvudet bakåt och vansinnesskratta som Cruella DeVil. BORTA?! HaHahAHaHahaHAHahah. Kontrollrummet där uppe skrattar också. Trodde hon att det skulle försvinna i vecka 12 eller? Stort fniss från publiken. Trodde hon att hon skulle vara kräkfri lagom till sin födelsedag? Spridda skratt. Har hon haft en lista i två månader över saker som hon vill äta, men som hon fortfarans inte kan äta? Publiken asgarvar.

Men det har blivit bättre, jag kräks inte varje dag längre och kan t o m äta någorlunda normalt numera. Min diet på honungsmackor och nudlar har bytts ut till något mer näringsrika matvanor i form av vegetariska rätter (har svårt för protein), mackor med kaviar eller hummus (smör är fortfarande inte att tänka på) och en nyväckt passion för mango. Undertecknad smällde själv inte en, utan två, megastora mangos själv igår kväll.

På min ”kan inte äta”-lista står följande saker: smör, allt som är stekt i smör, bröd som smakar smörigt, grädde eller glass som känns för fet, choklad (BUUUUU!!! Inte ok), lösgodis (kanske lika bra...) och all snabbmat i världen. Farväl pommes frites, pizza, hamburgare, vegetarisk korv med bröd… Vi ses på andra sidan juli!

7 reaktion på “Gravid vecka 16

 1. Johanna

  Själv kräktes jag dagligen (oftast flera gånger om dagen) till efter vecka 20 nån gång när jag väntade dottern, minns att jag ibland på kvällarna stod & borstade tänderna samtidigt som jag kräktes för jag blev så illamående av tandkrämen.
  Hoppas det vänder snart för dig =)

  Svara
 2. Josefin

  Vilken underbar blogg! Du verkar vara och ha det precis som jag skulle vilja vara/ha det :D Ska definitivt börja följa dig för mer tips och inspiration <3

  Om du nån gång är sugen på en annorlunda och unik handväska tveka inte att ta kontakt med mig Stitch by Jozza :D

  Svara
 3. Catrine

  Stort grattis! Skall bli roligt att följa din graviditet!

  Här är en till som har enorma problem med illamående, please pretty please ge mig dina bästa tips! Spyr flera gånger om dagen och känner mig så matt och yr. Är illamående dygnet runt. Har precis fått utskrivet Lergigan comp och den verkar lindra något. Är i vecka 10 nu, när började du må något bättre och antalet kräkningar minskade? Känner så igen mig i kommentaren här ovanför med tandkrämen, har extremt svårt att sköta munhygienen just nu. :(

  Kram Catrine

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Usch din stackare! Mitt illamående var absolut värst vecka 9-11… Ät Lergigan comp, ät lite hela tiden (annars är det kört), hitta maten som funkar just den dagen (olika mellan dagar och timmar ibland t o m). Håll ut!!! Från vecka 12 så minskade kräkningarna och nu kräks jag någon/några gånger i veckan bara. Massa kramar!

   Svara
 4. Pingback: Retroklänning och gravidmage vecka 30 - Retrolovers vintageblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>