Var jag köper retrokläder och vintageklänningar

På sistone har ni varit några som frågat var man kan köpa retrokläder och vintageklänningar, som både är från 50-talet eller ser ut att vara det. Därför tänkte jag att jag skulle dra ihop en liten lista. Här kommer alla ställen jag handlat ifrån den senaste tiden, i bokstavsordning.

BEYOND RETRO

Beyond retro har webbshop för er som inte kan ta er till butikerna. Är ni i Stockholm en dag så rekommenderar jag den vid Zinkensdamm – här finns alltid vintageklänningar. Inte så billigt dock. Största fyndchansen finns bland retroklänningarna.

retroklänning

Sjömansklänning från Beyond Retro. 

COLLECTIF

Collectif har kanske inte bästa kvaliteten plus att det känns som att ”alla andra” också har det du har. Men plaggen är ofta så söta att jag ibland inte kan hålla mig ändå… Och förresten så handlar det väl mest om styling i slutändan, eller hur?

collectif flamingo

Flamingokofta från Collectif.

EL BASTARDO

Den här retroklänningen från El Bastardo fick jag i julklapp för flera år sedan. Och den har blivit så flitigt använd att den snart faller i bitar. Den dagen den gör det så köper jag en ny. En av mina absoluta favoriter bland mina retroklänningar, helt klart!

retrolovergrancanaria

Prickig retroklänning från El Bastardo.

ETSY*

På Etsy har jag hittat det mesta av det bästa. Mina absoluta favoriter bland mina vintageklänningar kommer Etsy.com*. Bästa sökordet på Etsy: ”1950s vintage dress”.*

vintagedressetsy

1950-talsklänning

sjömansklänningvintage

Vintageklänningar från Etsy. 

MYRORNA

På Myrorna har jag hittat det mesta. En rutig klänning från 50-talet, Birgitte Bardot-toppar och pennkjolar. För att inte tala om all inredning här hemma som kommer från Myrorna… Mitt bästa Myrorna-tips är att röra er ut från storstäderna. Speciellt om ni bor i Stockholm. Mycket second hand är nämligen svindyr innanför tullarna.

vintageklänningrutig-700x1116

Ett gammalt vintagefynd från Myrorna. 

50-TALSINSPIRERADE KOFTOR

Det här förtjänade en egen rubrik eftersom det inte är lätt att hitta prisvärda koftor idag på kedjorna som inte har midjan nere vid höfterna. När man har en 50-tals siluett så är det inte så smickrande med långa koftor. Jag föredrar också att hitta nyproducerade varianter som man kan vara mindre rädd om och tvätta ofta eftersom jag på riktigt ALLTID har en cardigan till precis allting. Så var hittar jag mina midjekorta koftor?

Svar: På kedjornas barnavdelningar. Köper jag i storlek 134/140 så brukar de sitta som ett smäck! Enstaka femtiotalsinspirerade koftor har jag hittat på Ellos* under sökordet ”bolero”.

elloskofta50tal

50-talsinspirerad kofta från Ellos. 

Jag tror det var allt! Om ni har några frågor får ni gärna skriva.

*Jag märker alltid ut sponsrade länkar, affiliates, med asterixer.

10 reaktion på “Var jag köper retrokläder och vintageklänningar

 1. Ulrica

  Jag vill tipsa om Daisy Dapper i Stockholm. Hon finns på Katarina Bangata 33 och daisydapper.com
  Samt Jetset Trends, finns på jetsettrend.se . Dom har också ett huvudlager och showroom i Boxholm. Jetset Trends är lite billigare än Daisy Dapper.
  Båda finns på Facebook :)

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Tack för bra tips! Daisy Dapper har jag varit inne på någon gång men Jetsettrend.se är faktiskt nya för mig. Får kolla in! :)

   Svara
 2. Sara

  Jag kan tipsa om brittiska sidan lindybop.uk.
  Massa fina klänningar.koftor och kjolar till väldigt humana sidor. Nyheter kommer hela tiden.
  Beställningen kommer snabbt och det var inte svårt att hitta rätt storlek.
  Jag köpte 3 klänningar och en kjol för 1500kr inkl frakt.
  /Sara

  Svara
 3. Sara

  Och så kom jag på Orkanlia på söder som syr upp kläder via klädabonnemang där man själv väljer modell och tyg. De har jättefina gamla tyger att välja bland. Snacka om att ha något som ingen annan har.
  Man måste inte bo i stockholm utan kan skicka sina mått./Sara

  Svara
 4. Pingback: 7 plagg till retrogarderoben i sommar

 5. Marco Nilsson

  Då kan jag tipsa om ochretro.se (shameless plug, det är min fru som driver den). En nystartad onlinebutik som försöker bevara storyn bakom plaggen och ägarna. Något nytt dyker upp varje dag.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>