Ute lyser solen men här inne är det vinter

Det har visst blivit vår där ute. Solen lyser, fåglarna kvittrar, blommorna sträcker ut sina blad och andas djupt. Skogen kallar på mig, de tysta stigarna, de varma klipphällarna. En kaffe termos och så jag.

Istället är jag fast inomhus. Gravid och sjukskriven för sammandragningar. Ordinerad att vila. Bara vila konstant precis hela tiden. Inte bära, inte gå, bara vila. Undvika allt som kan leda till det minsta stress. Jag känner mig som greven av Monte Cristo, oskyldigt dömd och fängslad på Château d’If. Men jag kan inte gräva någon hemlig tunnel för att ta mig ut, det skulle läkaren nog kalla ”ansträngning”.

Det kanske låter som en ljuv dröm för vissa. Kristofer sa att han skulle sitta i soffan en månad och spela TV-spel om situationen vore omvänd. Men vi är inte så lika på den punkten. Jag behöver något att göra. Något att ta mig för som inte hamnar i facken Stress eller Fysisk Ansträngning.

Därför behöver jag era bästa tips för att inte bli galen den här månaden! Vad kan jag göra utan att anstränga mig för mycket? Har ni enkla pysselidéer, ett kalasbra boktips eller något helt annat att tipsa om? Kommentera gärna <3

vintage border print skirt

7 reaktion på “Ute lyser solen men här inne är det vinter

 1. Johanna

  Tråkigt att du blivit sjukskriven men lyssna på läkarna & din kropp, önskar jag gjorde det när jag var gravid med dottern & inte bara körde på trotts att kroppen sa ifrån.
  Passa på att se alla filmer & tv-serier du så länge velat se. Vill du ha massa att läsa så kan jag varmt rekommendera Outlander serien, i just love dom böckerna.
  Filmtips:
  Fönstret mot gården, 1954.
  Prinsessa på vift, 1954
  Sabrina, 1955
  Ta fast tjuven, 1955
  Breakfast at Tiffany’s, 1961
  Fåglarna, 1963
  Bonnie and Clyde, 1967
  Blåsningen, 1974
  Grease, 1978
  Gosford Park, 2001
  Hollywood´s Hemlighet, 2001
  Coco & Igor, 2009
  W.E. , 2011
  Sista natten med gänget
  Cry Baby

  Tv-serie tips:
  Pan Am
  Mad Men
  Bomb Girls
  Land Girls
  Home front
  Our Zoo
  MARVELS Agent Carter

  Oj, blev väldigt lång kommentar inser jag, sitt på balkongen & njut av solen i ansiktet & en kopp te när tillfälle ges.

  Svara
 2. Linnéa

  Perfekt tillfälle att lära dig virka? :) Lite lättare än sticka. Går fortare till resultat med virkning! Men både sticka och virka är sjuk beroende framkallande när man väl är igång. Håller en sysselsatt så tiden går fort :)
  Krya på dig!

  Svara
 3. F

  Heje Johanna,

  Först : vad roligt att ni ska bli en kvartett!!! Mindre roligt : The Vilan. Stackare! Blir själv loco av att ligga i sängen. Hoppas kunna bidra med lite pepp/tips:

  - kolla på alla säsonger av Greys anatomy, Loooking, Togetherness, sex & the city,vänner,( de sistnämnda kanske på ngt annat språk? Om du kan ngt,,:)
  - brodera
  - lyssna på poddar, sommarprat & spännande dokumentärer på P1 / P3 /P4
  - måla grymma tavlor : som Frida kahlo gjorde eller kanske skriva ngn braig bok som Selma Lagerlöf gjorde ( dessa eminenta kvinnor var med sängliggande delar av sina liv. De är du & de liksom. Jäää❣)-
  - laga kläder som gått sönder
  - skriva matveckor f en tid framåt
  - mejla ngn eller skriv brev/ vykort
  - grooma dig måla naglar etc
  - klä dig i fina pyjamaser / nattlinnen,,
  - rensa datorn på bilder/ gör fotoalbum,
  - lyssna på en ny artist på Spotify, läs om olika artister.
  - kolla in svtplay arkiv
  - friska upp ngt språk som du ”glömt”
  - ha fönstret öppet : frisk luft gör stor! skillnad !
  - skriv en bucketlist på resor, loppisfynd,,etc
  - läs klassikerna
  - läs ungdomsromaner , ex av Katarina von Bredow,,så himla bra är hon!, eller Spelar Roll ( min favorit) Tretton År, : finns massa bra, denna genre är enligt mig helt klart underskattad.

  Nu kommer jag inte på någe mer!:)

  Massa kraft&kramar

  - f

  Svara
 4. Martha

  Så olika man kan va. Jag är precis i början av min graviditet. Måste inte ligga inne men vill inget annat. Vill bara vila-vila-vila och har ingen lust att gå till jobbet. Hoppas jag får mer ork nån gång : )
  Oavsett hejar jag på dig, håller tummar och tår för att det ska gå bra både för dig och den nya familjemedlemmen!
  Har vridit min hjärna och kom på några tips… Har en kompis som tycker att ljudböcker och handarbete i kombination är the shit. Sticka, virka, brodera eller sy för hand medan man lyssnar.
  Inte för att jag brukar komma till skott och faktiskt göra något, men tycker ändå om att bläddra i fina och inspirerande böcker om handarbete…och om det inte går att ta sig till bibblan finns ju nätet. Fastnade själv på Monkinodraw:s blogg och tittade i arkivet. Hon hade gjort riktigt punkiga frihandsbroderier på en munkjacka, som jag blev lite avundsjuk på. Har sett liknande förut…nån kille som hade en döskalle i korsstygn på skjortans bröstficka. Jag är en sucker för sånt. Man kan ju göra det både direkt på kläderna och som såna där tygmärken (patches?) man kan sy på i efterhand. Alla coola feministiska bonader är ju drömmiga också, men jag skulle ärligt talat helst vilja få dem i present : )
  Jag är alltså inte den som handarbetar mest här i världen. Målar och ritar hellre. Tycker det är roligt med små grejer även där. Typ vykortsstorlek eller A5. Akvarell, att använda gamla papper från loppisböcker eller kuvert, rita med svart oljekrita och göra enkla collage istället för att använda färg, teckna med svart tusch (penna eller flytande/med pensel). Tycker att bara man kommer igång och gör nåt så brukar man få idéer till motiv efter hand. Ibland blir det skämtteckningar eller en liten tecknad serie, ibland blir det nästan som dagboksanteckningar över nåt man sett under dagen. Och sen brukar det väl bli ungefär så att den femte blir kul och den tionde blir bra : )
  En bokserie jag verkligen gillar är Carina Burmans trilogi om Euthanasia Bondesson. Som en kvinnlig Sherlock Holmes, fast typ lite coolare. Har läst hennes bok ”Min salig bror Jean Hendrick” nu också och den var riktigt bra den med.
  Nu blev det här världens längsta kommentar, men hoppas det ledde till några idéer hos dig iaf : )
  Kram, ta hand om dig och heja-heja!!

  Svara
 5. Pingback: Men jag ser bara på när gräset växer | Retrolover | Retroblogg om vintage och livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>