Renoveringssug

På sistone har jag fått ett riktigt renoveringgsug. Eftersom vi ju renoverade allt när vi flyttade in i vår lägenhet för lite knappt tre år sedan så är det inte läge att göra det här igen… Men vi letar ju efter nästa lägenhet/radhus just nu! Kanske ett renoveringsobjekt, eller åtminstone renovering light, kommer då? Jag hoppas det.

Eftersom jag har renoverat och inrett förut så har jag också gjort misstag och lärt mig saker på vägen. Här är tre saker jag inte kommer göra i nästa lägenhet/hus:

1. Sätta in ett nytt kök från IKEA.
Jag har verkligen inte något emot IKEA. Men jag räddar hellre ett gammalt kök från Blocket eller försöker få befintligt kök att se fräschare ut nästa gång än att sätta in ett helt nytt.

retrokök rosa original

2. Lägga laminatgolv överallt.
Det var en billig lösning för tre år sedan, men jag inser nu när vi ska sälja att det hade varit bättre att köpa ett lite dyrare golv. Dels så känns golvet väldigt plastigt, dels så hade vi nog fått igen pengarna för ett riktigt golv vid en försäljning. Nästa gång blir det förhoppningsvis lite finare material och drömmen vore ju ett rutigt golv i köket, likt det Emma har.

rutigt köksgolv emmas vintage

3. Köpa alla möbler under stress.
Jag vill ta det lugnare den här gången och inte köpa något i ren panik för att vi ju måste ha en garderob/ett skrivbord/en bokhylla precis-just-nu. Även om jag då intalade mig att ”den där är bara på besök tillfälligt, den byter jag ut sen” så har det mesta faktiskt stått på sin tillfälliga plats i över tre år… Hellre lägga tid i början på att hitta bra saker än att panikköpa saker som står kvar när man säljer lägenheten.

Här är tre saker jag skulle vilja göra:

1. Helkakla ett kök.
Från golv till tak. För att det är megasnyggt. Titta bara!

helkaklakök

2. Fixa balkongen/uteplatsen.
Att göra balkongen fin är något man borde göra varje vår, inte bara inför en försäljning. Vi har tyvärr inte gett vår soliga balkong kärleken den förtjänar. Det ångrar jag lite nu när det närmar sig en försäljning. Men jag har ju åtminstone en sista sommar att njuta på den!

pastellbalkong

3. Manövrera ut Kristofers projektor.
Projektorn är både ful, gigantisk och persiennerna är alltid nerdragna hos oss – eftersom man inte kan se något på den där nedrans projektorduken utan att dra ner dem. Så jag hoppas att vi kan säga hejdå till projektorn, eller åtminstone gömma den på något smart sätt.

Alla bilderna är länkade till respektive källa. 

2 reaktion på “Renoveringssug

 1. Fru Blomma

  Jag kan bara hålla med dig när det gäller köksgolvet hos Emma. Det är så fint! I vårt förra hus lade vi in klickgolv, men det är bara fint några år sedan får du lägga in nytt.

  Det rosa köket på en av bilderna är underbart!

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Jag älskar rosa kök i allmänhet! Det är så fint. Jag älskar rosa också. Sa jag att jag älskar rosa? Det gör jag.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>