Vi letar hus och försöker hålla sams

bersåkoppblomma

Det har varit något med den här våren som liksom sugit musten ur oss. Kanske var det för att hösten var så tung, med missfall, tvillingcystor och blödningar. En jul där jag tillbringade mer tid med att krama porslinsskålen än något annat. Kanske är det så.

Jag vet bara att vi har spenderat för mycket av oss själva. Vi är slut som artister. Båda två. Och då gör man det enda rätta: försöker hålla sams. Tills det inte går. Och sen försöker man lite till.

Vi har en strategi, han och jag. Vi behöver båda hämta energi utanför familjen, men också stärka oss inifrån gemensamt. Göra saker ihop och isär. Hitta fast mark igen. Få tillbaka energin. Viktigare än någonsin att göra det nu innan vi får två barn och allt börjar snurra ännu fortare.

Samtidigt tittar vi på radhus och försöker se det framför oss. Se kaffekoppar i solen på på verandan, ett biorum i källaren och kanske en pytteliten trädgård med en sandlåda. Saker som känns så enormt lyxiga att det nästan inte går att tänka sig in i den rollen. Som radhusägare. Det är 5-årsplanen.

Peppläskigt värre.

vabbaleo

6 reaktion på “Vi letar hus och försöker hålla sams

 1. vardagskonst

  Vi hade också en sån period, där vi båda var helt slut. Vintern var allra värst. Vi försökte verkligen hålla sams och sträckte oss till max för att komma på lösningar till både det ena och till det andra. Till saken hör också att vi var under enorm press och när den lättade så lättade också allt annat. Det tar på krafterna att hålla ihop, sig själv och sin relation när marken rör sig. Ibland även om den rör sig åt rätt håll.

  I vilket fall så hejar jag på er, och tycker det är fint att du delar med dig av det här.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh hög igenkänning på allt. Tack själv för att du delar med dig så jag kommer ihåg att andra är med om liknande saker och tar sig igenom det <3

   Svara
 2. Louise

  hå hå, känner sååå väl igen. Denna vinter har varit såååå tung. Vab, sjuka, jobb jobb jobb… Och vi gjorde felet att BARA hämta energi på egen hand. Vilket betydde att vi var superlångt ifrån varandra till slut. Tack o lov hamnade vi i bråk som gled över till långt och nödvändigt samtal. Nya tag. Svårt men skönt att stå gemensamt igen.
  Tack för öppenhet och viktigt ämne <3
  Och spännande med radhus!!

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Tack själv för att du kommenterar! Så jäkla viktigt ämne, håller med. Vad skönt att det löste sig för er <3

   Svara
 3. Fru Blomma

  Gemensamma drömmar om framtiden har hjälpt oss då vi varit i en svacka. På radion hörde jag ett roligt relationstips – hitta något gemensamt att reta upp er på. Det finns knappast något som förenar så mycket som att gemensamt jaga upp sig över något. Fniss. Jag tyckte det var lite kul och jag kunde känna igen mig i det också.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Hahaha! Saker att reta sig på gemensamt finns det ju gott om också så det ska nog inte vara så svårt ;)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>