Inredning: retro barnrum

sullkullan

En av de sakerna jag ser mest fram emot med vår nya lägenhet är att inreda barnrummet. Vi har ju haft Leo boende inne i en klädkammare på knappt 4 kvadrat i två år. Där inne gjorde vi ett (såhär i efterhand) dumt val, nämligen att lägga in en knallröd heltäckningsmatta över klinkergolvet. Inget ont mot heltäckningsmattor eller knallrött, men färgen begränsade inredningsvalen en smula.

I den nya lägenheten ligger en parkett i barnrummet, en mycket enklare bas att utgå ifrån. Vi kommer att måla väggarna vita från början och sedan välja en fin fondtapet på sikt. Jag är så otroligt sugen på att leta fina saker till barnrummet just nu att ni kan inte ana! Hade jag inte varit sjukskriven och svårt att röra mig så hade jag satt igång för länge sedan.

Här kommer lite spridda tankar på hur jag tänker kring projektet jag valt att kalla Inredning: retro barnrum.

ikea växa-säng

Först och främst behöver Leo en fin säng. Jag gillar ju de gamla vintage växasängarna, men tyvärr är de inte så praktiska. Framför allt är de mycket smalare än dagens barnsängar vilket gör att det är svårare att hitta en bra madrass. Men den främsta anledningen till att vi kommer köpa en nyare säng är kort och gott att vi vill kunna ligga bredvid Leo och läsa saga. Jag är på Blocket-jakt just nu efter en gammal IKEA-säng att måla om. Gärna i en kulör som liknar den ovan!

db3a184e3e1527645239ecb2dd0c5729

Eftersom vi har mer utrymme så vill jag gärna ha ett litet bord med två stolar i mitten av rummet. Allra helst är det två pinnstolar i barnstorlek med ett runt, gammalt bord. Jag tycker det är viktigt att inte bara inreda längs väggarna i hemmet, det blir så mycket mer levande om man möblerar över hela rummet.

50d4d246ffb34e160b7ea6cb40b6cd21

Ett barnrum måste såklart ha smart förvaring. Jag älskar den här lösningen där man har använt IKEA:s BEKVÄM kryddhylla som bokhyllor på väggen i barnrummet.

64e6f2a2c42b3b64d848d891b2c34af8

Ja, man ser ju redan ett litet tema på retro barnrummet? Mycket mintgrönt, vimplar, mysiga mattor, en fin tapet och charmiga loppismöbler. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång med allting nu.

Alla bilderna är från mitt Pinterestkonto Kids room & nursery. Bildlänkar: 1, 2, 3, 4, 5.

4 reaktion på “Inredning: retro barnrum

  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Jag veeeet, min favorittapet! Jag tror faktiskt att det blir den i barnrummet :)))

   Svara
 1. Sandra

  Åååh, så roligt projekt ni har framför er! Älskar hur vår babyhörna blev men är redan nu sugen på att faktiskt få inreda ett riktigt barnrum till en kiddo som har nytta av hur olika lösningar tas fram. SÅ kul!

  Svara
 2. Pingback: Förvaring till barnrummet - Retrolover barnrum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>