Nya lägenheten – Frågor & svar

Här kommer lite frågor och svar angående nya lägenheten!

HAR NI KÖPT LÄGENHET?!??! Grattis!!! Var? 

Tack! Ja, alltså, ni vet att jag brukar skriva att jag inte vill flytta längre än jag kan kasta en boll? Det har alltid varit ett skämt…men nu är det så att vi bor på nummer 43 i Hammarbyhöjden och flyttar till nummer 40. Så snart ska jag ställa mig på min balkong och provkasta lite! ;)

Hur stor är lägenheten som ni köpt? 

Det är en 3,5:a på 87,5 välplanerade kvadratmeter. I Stockholm får det anses som medelstort – även om jag är medveten om att det kanske låter trångt i andras öron.

Har du ett prospekt att visa upp eller? 

Ja, här har ni planlösning och lite bilder!

huvudbild.jpg--974739787-rszww1170-80

print-27.jpg--160169659-rszww1170-80print-.jpg--428246891-rszww1170-80
print-11.jpg--278065931-rszww1170-80 print-9.jpg--762375515-rszww1170-80 print-7.jpg--728342571-rszww1170-80 print-4.jpg--478448075-rszww1170-80print-14.jpg--615325723-rszww1170-80

planlösning

Hur blir det med er nuvarande lägenhet? 

Den ska ut till försäljning så snart som möjligt. Sååå nervös över alltihop, jag har aldrig sålt tidigare eftersom jag bodde i andra hand så länge. Sen med läget som är nu med amorteringskravet som inträder 1 juni så vet jag inte om vi får priset vi vill ha, vilket såklart bidrar till nervositeten. Men jag är säker på att vi får den såld, den är nämligen helt perfekt för ett par som gärna vill ha barn på sikt. I den situationen var ju vi när vi köpte och först nu, snart fyra år senare, så behöver vi byta upp oss lite.

Hur känns det? 

Jag flyger på små rosa, fluffiga moln. Klyschigt, jag vet, men det är verkligen som att känna sig nykär. Jag har svårt att äta, sova och prata om annat än vår nya lägenhet. Adrenalinruschen är total och jag får tvinga mig själv att ta det lugnt. Jag är ju sjukskriven och kan inte göra allt jag vill, vilket gör mig frustrerad. Som tur är så har jag Leos mormor, morfar, farmor, farfar och Kristofer. De får vara mina muskler just nu.

Blir det någon renovering den här gången?

Nej, ingen större renovering. Lägenheten är i gott skick och jag vill inte slänga något som är fullt fungerande – det känns inte snällt mot miljön. Det är några mindre smakgrejer som vi skulle vilja göra. Kanske gör vi dem innan vi flyttar in för att det är mest praktiskt, kanske väntar vi. Jag som gillar ljusa golv skulle vilja vitolja ekparketten och vi kommer eventuellt att plocka ner några skåp i köket och kakla om. Men som sagt, inga större renoveringar behövs, det är bara nice-to-have. Fast…jag tackar ju inte nej om Järfälla kök, Himle kök eller någon liknande leverantör vill sponsra mig med köksluckor så jag får min högsta önskan – ett retrokök ;)

Balkongen då, har ni solläge? 

Det är söderläge på balkongen! På sommaren blir det riktigt stekigt där ute. Men på våren, hösten och vintern så sträcker sig inte solen riktigt över tallarna och granarna utanför. Så då blir det mer solglimtar än solläge. Men utsikten är ju väldigt grön som ni ser på bilden och det bidrar till en så fin känsla när man sitter där ute.

print-22.jpg--39062187-rszww1170-80

Ni får ju två barn nu, men flyttar till en 3,5:a? 

Vi har bott i en tvåa med ett barn länge nu. Leo har bott i garderoben (precis som Harry Potter) och det har gått hur bra som helst. Tanken är att i nya lägenheten ska den ena klädkammaren först vara arbetsrum, den till höger i bild. Sen blir den barnrum när bebisen är stor nog att flytta ut. (Jag tror Leo var runt 10-12 månader när han gjorde det). När barnen blir äldre så tror vi att de vill dela rum och då tänkte vi ha arbetsrum där inne igen. Alternativt så bygger vi om planlösningen och gör så att vardagsrum + sovrum blir tre rum och öppnar upp mellan sovrum – kök. Såhär!

alterantivplanskiss

En liten skiss. OBS det ska tilläggas att jag inte har någon aning om huruvida detta funkar i verkligheten då jag inte vet vilka väggar som är bärande. (Upptäckte förresten efter skissen att jag glömt ta bort dörrarna mellan alla sovrummen, de ska såklart inte vara där, hehe).

Vad har du för inredningsplaner? 

Massor! Kristofer och jag är på lite olika plan där han gärna gör så lite som möjligt (av ekonomiska och praktiska skäl) medan jag vill göra för mycket (för att alla tillfälliga lösningar ofta blir permanenta annars). Jag är säker på att vi kommer hitta en bra mellanväg där vi båda känner oss nöjda.

Jag lyssnar mycket på Kom in-podden med grymma Sara och Hildur och försöker lära mig mer om hur man planerar inredningen. Saker som vi gjort fel tänker vi göra rätt i nya lägenheten till exempel. Men jag hänger även i timmar på Pinterest varje dag där jag har en (än så länge) hemlig mapp med alla planer och inredningsdrömmar. Sån lyx att verkligen få inreda en hel stor lägenhet! Alltså jag orkar knappt :’)

3 reaktion på “Nya lägenheten – Frågor & svar

 1. Annie - lättlagat vegokäk

  GRATTIS igen! Älskar Hammrbyhöjden! Jag bodde ett tag på Wahlbergsgatan (tvärgata till Petrejusvägen) och stormtrivdes. I över tre år har jag extraknäckt som brevbärare i Enskede/Årsta/Johanneshov och i sommar kör jag förhoppningsvis min sista vända, men då kanske jag blir ”er” brevis :)
  Lägenheten ser så himmelens fin ut och jag tror inte alls att det kommer att bli för litet. I stockholmsmått mätt tycker jag snarare att det är stort? <3 <3

  Svara
 2. Louise Stigell

  Amen wooooow! Grattis igen, det är så pass att jag blir upprymd av att läsa. Köket, herregud… <3
  Vad underbart att kunna landa på ett ställe sådär och planera långsiktigt och verkligen bo in sig. Det längtar jag också efter. =)

  Svara
 3. Pingback: Inredning: retro barnrum | Retrolover | Retroblogg om vintage och livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>