Den läskigaste listan

Eftersom jag gillar listor så har jag svängt ihop en ny: Den läskigaste listan du någonsin har läst. Om alla mina rädslor, fobier och annat läskigt. Enjoy!

sadako

Läskigaste film?

Det måste vara en av de där alla japanska skräckfilmerna jag köpte när jag försökte bevisa för mig själv att jag inte tyckte skräckfilmer var läskiga. Jag ville liksom vara en sån där cool person som kollade skräckfilm för att ”känna något”??? Alltså jag var en sååå jobbig och pretentiös tonåring att det kan ni inte ana.

Det enda jag kände var ren och skär skräck. Sov med lampan tänd efter att ha sett Ringu (the Ring) och får fortfarande panik över Dark Water och the Grudge. Japanska versionerna ska tilläggas.

Läskigaste fobin? 

Spindlar, tätt följt av höjder. Min läskigaste och roligaste spindelhistoria kan du läsa om här.

spider-brazil

Läskigaste skämtet?

När jag kollade på Ringu (filmen jag berättade om ovan) med min dåvarande väldigt långhåriga pojkvän. Den läskiga ungen i filmen har hår över hela ansiktet, så pojkvännen fick för sig att han skulle skämta lite med mig. Han drog fram sitt långa, bruna hår över ansiktet. Jag upptäckte det först efter några minuter och blev så rädd att jag skrek och sedan grät helt hysteriskt. Inget skratt från publiken med andra ord, hehe.

Läskigaste mat? 

Inälvor. Kommer aldrig äta inälvor. ”Men korv då?” undrar säkert någon. Och jo, jag har ätit korv, men äter numera bara sojachorizo från Hälsans kök. Dagens tips på sjukt god och helt inälvsfri korv!

Läskigaste händelsen?

Den gången en annan dåvarande pojkvän föll ihop i ett anfall på restaurang Ghandi i Stockholm. Vi fick åka plingplongdroska till Södersjukhuset. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Eller jo! En annan gång när jag var nybliven mamma och inte hade spänt åt Leo ordentligt i bilbarnstolen. Jag var rädd för att spänna åt för hårt så jag lämnade spännena lite löst. När jag sedan vände mig om i framsätet så hade han somnat och åkt fram så huvudet låg begravt i hans kudde. Minuten innan vi kunde köra av landsvägen och stanna för att se om han andades var den längsta i mitt liv…

Läskigaste typen av människa? 

Män i grupp. Inget skrämmer mig så mycket.

godis-tander

Läskigaste godis? 

Den där tandraden som man kan köpa som lösgodis. SÅ LÄBBIGT. Har aldrig förmått mig att äta den, kanske är godast i världen, men jag fixar ej att smaka.

Läskigaste känslan? 

Jag får panik när jag måste borsta bort halvtorr sand från mina fötter. Alltså djup ångest. Vet ingen annan som får det och har ingen aning om jag är helt ensam på jorden om detta? Undrar vad det kan bero på…

Läskigaste djuret?

Spindlar, tätt följt av hajar.

the-flash-season-2-episode-15-king-shark-recap-zoom-finally-revealed-857737

Läskigaste lukten? 

Innan jag fick barn var det bajs, men är jag så van numera. Så jag väljer istället sån där brun utan sol som man baddar på med bomullstuss. Blääää.

Läskiga saker som du inte är rädd för? 

Saker som andra kan vara rädda för men som jag inte tycker är läskiga: mörker, göra sociala grejer ensam som att gå på bio/äta middag/dansa och att prata inför grupp.

2 reaktion på “Den läskigaste listan

  1. Louise Stigell

    Hahaha, ÅH vilken underbar lista!
    Dark Water bara måste jag se igen. Jag och sambon har haft skräckfilmsmaraton under hela oktober. Vi har sett Ringu, The Grudge och A Tale of Two Sisters, men Dark Water hade jag glömt. =)

    Instämmer 100% med läskigaste maten och läskigaste typen av människa. *ryser*

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>