Jakten på den perfekta retroklänningen

Hjälp mig fina läsare! Jag letar efter den perfekta retroklänningen. Jag har (som ni vet) en förmåga att alltid välja de mest extravaganta färgerna och mönstrena. Men alltid när jag ska iväg i jobbsammanhang, på dop eller liknande så provar jag hela garderoben och känner ”jag har inget som passar”. Allt är liksom knallfärgat, mönstrat, för urringat och så vidare.

0157_retrocat_lady_v_butterfly_border_tea_dress_mauer_3

Man kan väl komma som man är invänder säkert någon? Jo, det kan man absolut!. Men på lite mer ”officiella” tillställningar så föredrar jag ofta sobra färger och mönster. Marinblått är en stor favorit, men även svart och andra blå nyanser känns bra i magen. Jag letar efter en enkel siluett. En all-around-modell. En klassiker, om man ska klyscha till det.

hepburn-dress-teal-butterfly-lady-v-london-32

Kjolen ska såklart ha en massa vidd och ett smalt skärp tackar jag aldrig nej till.

874-40-audrey_midnight_blue

Den får absolut inte vara urringad eftersom minsta lilla urringning blir en boobfest på mig. Vill inte flasha folk i jobbsammanhang då det 1) inte ingår i min jobbeskrivning och 2) inte känns som att jag får ögonkontakt med någon när allt med min outfit stavas b-e-w-b-s.

audrey-navy-brocade-swing-dress-p1760-15692_zoom

Här ser ni fyra favoriter just nu! De första två är från Lady V London, nästa från Jetset Trends och slutligen LindyBop. Bilden överst är från bloggen Retrocat.

Det är alltid helt omöjligt att gissa kvalitet när man beställer på nätet. Jag vill ju gärna köpa en klänning for life. Har tidigare köpt en kjol från PinupGirl Clothing och trots att kjolen är en favvo så fick den noppor direkt, samma gäller tröjan därifrån. Så pris är inte alltid en indikation på kvalitet som ni säkert redan vet…

Nu vill jag höra från er. Vilken är er favorit? Eller har ni ett grymt tips på en klänning ni tror jag kommer gilla? *håller både tummar och tår*

9 reaktion på “Jakten på den perfekta retroklänningen

 1. Kristine

  Hei!
  Tror du kommer til å bli skuffet om du klikker Lindy Bop med hjem. Ikke spesielt god kvalitet eller passform. Jeg har den kjolen og er ikke veldig fornøyd med kjøpet. Du burde sjekke ut Stop Staring! Fantastisk kvalitet og absolutt verd kronene! Vet ikke om de har inne klær i akkurat den modellen du søker, men. Ellers har jeg fant litt for Hepburn-kjolen til Collectif Clothing, men de ligger mer i mellomsjiktet i kvalitet å regne.

  Lykke til!

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh nej, det låter inte alls bra. Då blir det ingen Lindy Bop. Ska kolla in Collectif, länge sedan jag kikade där.

   Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Åh ja, jag vet! Min favorit var Emmas klänning, men den fanns tyvärr inte längre i min storlek när jag väl hade velat klart. Slutsåld, jag var för långsam på gröten!

   Svara
 2. Johanna

  Jag gillar Lindy Bop, har aldrig haft problem med deras klänningar (beror nog på vilken typ av klänning man väljer), annars är Collectif stor favorit här hemma, deras kläder håller bra kvalitet tycker jag.

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Har tyvärr haft otur med Collectif också, även om jag ibland faller för deras grejer. Men skönt att Lindy Bop funkat för dig! Vilka modeller har du köpt om jag får fråga?

   Svara
 3. Lovisa

  Hej!
  Jag söker en ”riktigt” bra och stor second hand butik i Stockholmsområdet. Jag har varit på ett antal men alltid känt mig besviken på dem.

  Har du någon bra second hand butik som du kan rekommendera?

  //Lovisa
  Älskar din blogg

  Svara
  1. Retrolover-Johanna Inläggsförfattare

   Jag älskar Myrorna i Ropsten! Stor, tre våningar, fullt av möbler, pryttlar och kläder. Är du ute efter vintageklänningar så är Beyond Retro i Zinken den bästa och största i stan. Tack för att du kommenterar fina Lovisa <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>